Now Reading
De nieuwe Gigaset buitencamera: beschermend én afschrikwekkend

De nieuwe Gigaset buitencamera: beschermend én afschrikwekkend

Al jaren zorgt het Gigaset Smart Home-systeem voor veilige huizen. Het informeert de gebruiker via de mobiele app over inbraakpogingen of andere onregelmatigheden. Gigaset voegt nu een buitencamera toe aan haar portfolio. Dit is het eerste Smart Home-onderdeel voor buitenshuis, die realtime haarscherpe bewegende HD-beelden levert. Dat niet alleen: een camera aan de gevel schrikt natuurlijk ook inbrekers en anderen die een potentieel gevaar vormen, af.

Inbrekers weten maar liefst 8 op de 10keer te ontkomen. Het arrestatiepercentage is slechts 17%. Dit zijn twee feiten die er niet om liegen. Een buitencamera kan hierin het verschil maken. “Met onze nieuwe buitencamera willen we de beschermingsfactor van ons Smart Home-systeem naar een hoger niveau tillen”, zegt Roland Maesing, Vice-President Smart Home bij Gigaset. “Bewakingscamera’s buitenshuis hebben een bewezen afschrikkende werking, daarom hebben we bewust gekozen voor het opvallende productdesign. Tegelijkertijd levert de compactcamera waardevolle informatie in geval van nood en helpt bij het oplossen van misdrijven. ”

Gigaset Outdoor Camers

Ogen en oren altijd geopend

De Gigaset buitencamera buffert automatisch de laatste drie seconden van de livestream en slaat de opname permanent op wanneer het alarm afgaat. Dankzij de HD-kwaliteit zijn details en gezichten scherp en ruisvrij – zelfs in het donker tot op een afstand van 15 meter, wat weer te danken is aan de infraroodtechnologie. Hebben de criminelen met elkaar gesproken? Dan vallen ze door de mand dankzij de ingebouwde microfoon van de buitencamera. Deze neemt alle geluiden en gesprekken binnen zijn bereik op.

Met één blik alles in de gaten

Bij een alarm kan de gebruiker het livebeeld van de buitencamera bekijken via de gratis Gigaset Smart Home-app (“Gigaset elements” – voor Android en iOS). Zijn het alleen de kinderen die het alarm bij thuiskomst niet uitgeschakeld hebben, of is het de pakketbezorger die voor de deur staat, dan wordt het signaal ‘all-clear’ gegeven. Is er toch actie vereist, dan is het contact met de politie of buren razendsnel gelegd. Hierdoor geeft de Gigaset buitencamera je ook een veilig gevoel wanneer je op vakantie bent. Met één blik op de mobiele app zie je direct wat thuis de status is.

Outdoor camera

Stand-alone of onderdeel van een systeem

De nieuwe Gigaset buitencamera kan als stand-alone apparaat worden gebruikt (losstaand) of in een bestaand Gigaset Smart Home-systeem worden geïntegreerd. In dit laatste geval zorgt de camera voor een axtra beveiliging. Bij een alarm wordt er bijvoorbeeld direct een opname van 30 seconden gestart en – dankzij peer-to-peer – er een verbinding gelegd tussen de camera en de mobiele app. Het livebeeld is vervolgens binnen enkele seconden beschikbaar. Een peer-to-peer netwerk is een netwerk van apparaten die onderling gegevens uitwisselen, zoals in dit geval de buitencamera en de mobiele telefoon met daarop de app.

De Gigaset buitencamera wordt via WLAN of Ethernet geïntegreerd in het thuisnetwerk. De benodigde stroom wordt vanuit binnen geleverd, door een minuscuul gaatje (⌀ 16 millimeter) in de buitenmuur. Deze montagewijze beschermt ook de stroom-en netwerkkabels tegen sabotage.

Omdat het een buitencamera betreft, is deze beschermd tegen weersinvloeden volgens beschermingsklasse IP66. Met een kijkhoek van 110° horizontaal en 60° verticaal is het bijna onmogelijk om iets te missen. De video-opnamen worden vervolgens live gestreamd in Full-HD resolutie met 1920×1080 pixels (1080p) in de Gigaset Smart Home-app. Optioneel is de uitbreiding van het Cloudgeheugen. Hierbij worden video’s ook in HD-kwaliteit (720p) in de Gigaset Cloud opgeslagen- en gedownload worden.

Outdoor Camera

Gigaset Smart Home

Al sinds 2012 zorgt het Gigaset Smart Home-systeem er met haar bewegingssensoren, alarmsirenes, rookmelders en camera’s voor veiligere en slimmere huizen. De Gigaset Smart Home-app (voor Android en iOs) laat gebruikers zien of ramen en deuren gesloten zijn of (op gewenste wijze) geopend worden. Ook rook- en waterschade wordt nauwlettend geconstateerd. Al deze gebeurtenissen worden vervolgens eenvoudig vastgelegd in de Cloud. Maar er is meer: met een Gigaset Plug wordt verlichting ingeschakeld wanneer gewenst, dus ook wanneer gebruikers niet thuis zijn. Zo biedt het Gigaset Smart Home-systeem bescherming tegen inbraak en zorgen ze voor wooncomfort. Door zowel verwarming als verlichting bijvoorbeeld te regelen in combinatie met Amazon Alexa, Google Home of Philips Hue. Het systeem is modulair opgebouwd en kan worden aangepast op iedere woonsituatie.

Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om één Gigaset buitencamera in de tuin, en een tweede op de oprit parallel te bedienen. Liveweergave, bewegingsmeldingen, automatische opname wanneer het alarm van het Smart Home-systeem afgaat en een handmatige opname-optie met twee dagen Cloudopslag zijn állemaal inbegrepen bij de aankoop van de buitencamera.

Daarnaast zijn er twee opnamepakketten met langere opname- en opslagtijden beschikbaar: Outdoor Safety (opslag van één week) en Outdoor 360 ° (opslag van 30 dagen). Wil je de uitgebreide service van de Gigaset buitencamera zelf proberen? Het Outdoor Welcome Pack is beschikbaar voor slechts € 0,99.

Je koopt de Gigaset buitencamera in de Gigaset webshop, bij speciaalzaken en online retailers voor de adviesprijs van €199,99 tip we hebben nu een speciale kortingsactie bij Bol.com

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top