Now Reading
Bromfiets, Scooter of Snorfiets wanneer moet u een helm dragen

Bromfiets, Scooter of Snorfiets wanneer moet u een helm dragen

Er zijn de afgelopen jaren veel regels gemaakt voor het wel of niet dragen van een helm wanneer u een bromfiets, scooter of snorfiets rijdt. Wanneer u een voertuig met motor aanschaft is het goed om na te gaan of u nu wel of niet verplicht een helm moet dragen.

Bromfiets– Scooter

Voor scooters en brommers met een geel kenteken is het dragen van een helm verplicht. Een bromfiets of scooter mag maximaal 45 kilometer per uur rijden. Door de maximum snelheid van het voertuig is het dragen van een helm verplicht. Een bromfiets of scooter moet op de rijbaan rijden en niet op het fietspad omdat de voertuigen veel sneller gaan dan fietsers. Bromfietsen en scooters rijden op de rijbaan tussen de auto’s waardoor ze kwetsbaar zijn, helm op dus.

Snorfiets – Snorscooter

Snorfietsen en snorscooters zijn te herkennen aan het blauwe kenteken. Voertuigen met een blauw kenteken mogen maximaal 25 kilometer per uur rijden. Snorfietsen en snorscooters rijden op het fietspad. Eerder was het niet verplicht om op een snorfiets of snorscooter een helm te dragen maar dit gaat veranderen. Door de vele verkeersdoden in Nederland met de snorfiets ligt de wet Helmplicht voor de snorfietser klaar. Nederland kent ruim 700.000 snorfietsers. Wanneer de nieuwe wet in gaat is op dit moment nog niet bekend.

See Also
scooter

Let er op dat wanneer het dragen van een helm voor de bestuurder verplicht is ook de bijrijder een helm moet dragen. Maakt u gebruik van een scootmobiel dan hoeft u geen helm te dragen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top