Now Reading
Boeken tip: Hemelrijk – Chris de Stoop

Boeken tip: Hemelrijk – Chris de Stoop

Hemelrijk

Een aangrijpende kroniek van mantelzorg, schuld en schaamte

In het hart van de Kempen, op de hei, breekt een helse tijd aan wanneer een zorgcentrum na het bezoek van de sint getroffen wordt door corona. De sint, mantelzorger voor zijn oude moeder, wordt als superverspreider bestempeld en is een moment lang wereldnieuws.

Honderden verzorgingstehuizen kampten in die periode met grote uitbraken, duizenden bejaarden stierven als vliegen, maar dit waargebeurde verhaal van een mantelzorger roept nu indringende vragen op over wat er echt gaande was.

Dertig jaar na zijn ophefmakende debuut schrijft Chris de Stoop hiermee zijn meest persoonlijke boek, maar het is een universeel verhaal dat verontrusting opwekt en herkenning biedt. Een ontroerende, ontluisterende kroniek van binnenuit.

Chris de Stoop

Chris de Stoop werd bekend als auteur van spraakmakende non-fictie, zoals zijn debuut Ze zijn zo lief, meneer (1992), over een bende vrouwenhandelaars. Zijn werk werd intussen bekroond met journalistieke en literaire prijzen. In 2015 verscheen zijn bestseller Dit is mijn hof, over de teloorgang van het boerenland, waarvoor De Stoop de Confituur Boekhandelsprijs kreeg toegekend. In 2018 publiceerde hij Wanneer het water breekt, een universeel, aangrijpend verhaal over de diepe breuk die migratie is. Het boek Daniel (2020), waarin De Stoop indringend en liefdevol verhaalt hoe een eenzaat een zondebok werd, stond op de shortlist van de Boekenbon Literatuurprijs 2021.

Lees ook
Arlettes lot

Foto: bij Barbara

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top