Now Reading
Boeken tip: Het grachtenhuis – Rachel van Charante

Boeken tip: Het grachtenhuis – Rachel van Charante

Het Grachtenhuis

Talent van eigen bodem

Met haar debuut Het schuilhuis veroverde Rachel van Charante de harten van meer dan tienduizend lezers. De spannende plot, de levensechte hoofdrolspelers, Rachels passie, haar frisse schrijfstijl en de rijke historische setting waren de perfecte ingrediënten voor een meeslepende pageturner. In Het grachtenhuis vinden fans onmiskenbaar dezelfde stijl, in een splinternieuw verhaal.

1942, Lochem. Heleen woont tijdelijk bij haar ouders op de boerderij, nadat haar verloofde is omgekomen aan het front. Ze kan echter niet wachten om terug te keren naar Amsterdam, waar ze haar leven had opgebouwd en waar haar vriendinnen wonen. Als ze de kans krijgt om als secretaresse voor een belangrijk advocatenkantoor in de hoofdstad te gaan werken, grijpt ze die dan ook met beide handen aan.

Maar algauw komt ze erachter dat haar baas in dienst is van het Duitse Rijk, en Heleen begint te twijfelen. Wil ze wel voor zo iemand werken? Tegelijkertijd beseft ze dat ze ook invloed kan hebben – en misschien zelfs haar beste vriendin Esther kan helpen, die Joods is. Als ze via via bij het verzet betrokken raakt, breekt een levensgevaarlijke periode aan. Terwijl ze niemand meer écht kan vertrouwen, moet Heleen cruciale keuzes maken om de mensen van wie ze houdt te kunnen redden.

Lees ook
Beckham

Fotocredit: Xander Uitgevers

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top