Now Reading
Boeken tip: De grote wereld

Boeken tip: De grote wereld

De grote wereld

Een meeslepende literaire roman over passie, hebzucht, moord en wraak in het naoorlogse Parijs, Beiroet en Saigon

De Pelletiers zijn een vooraanstaande Franse zeepmakersfamilie in het Beiroet van de jaren veertig. Patriarch Louis hoopt zijn succesvolle bedrijf over te dragen aan zijn oudste zoon Jean, maar dat gaat gruwelijk mis. Jean laat het bedrijf niet alleen bijna failliet gaan, maar begaat ook een verschrikkelijke misdaad die de hele familie dreigt mee te slepen…

Drie liefdesverhalen, een klokkenluider, twee processies, een ambitieuze journalist, een tragische dood, een incognito actrice, een mysterieus accent, de terugkeer van het verleden, een plotselinge en onweerstaanbare passie. En een paar moorden. Pierre Lemaitre doet wat hij het beste kan en verweeft een filmisch geschreven, onontkoombaar drama met briljante stijl, heerlijke personages en sociaal commentaar. Het resultaat is een epische en aangrijpende familiesaga.

Pierre Lemaitre

De Franse schrijver en scenarist Pierre Lemaitre is opgeleid als psycholoog en is een autodidact in de literatuur, die sinds 2006 van zijn pen leeft. Naast zijn bekroonde literaire romans (hij won de prestigieuze Prix Goncourt) schreef hij zeer succesvolle thrillers. In Nederland en België verkocht Lemaitre inmiddels meer dan 90.000 boeken.

Lees ook
Deadline

Bron: Xander Uitgevers

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top