Now Reading
Boeken tip: De Facebookfacade

Boeken tip: De Facebookfacade

Facebookfacade

De schokkende ontmaskering van het grootste socialmediaplatform ter wereld

Stel je voor: je zit op de eerste rij bij de ontwikkeling van wereldveranderende technologie, maar het bezorgt je meteen een vreselijk gevoel van onbehagen. Het overkwam data-analist en wetenschapper Frances Haugen. In dit boek vertelt de Silicon Valley-insider het spectaculaire inside-verhaal van een vrouw die het in haar eentje opnam tegen Big Tech. Vastbesloten om ons te helpen de controle over onze levens terug te krijgen, geeft Haugen ons glashelder inzicht in de interne processen van het bedrijf dat de wereld in zijn greep heeft.

Haugen luidde de klok over Facebook door tienduizenden pagina’s aan documenten te kopiëren en openbaar te maken. Ze getuigde voor het Amerikaanse Congres en kreeg steun van president Biden. De documenten liegen er niet om: Facebook wist dat het algoritme door een onbedoelde aanpassing extremisme beloonde en weigerde deze fout op te lossen. Facebook wist ook dat gebruikers het medium inzetten om geweld, nepnieuws en vrouwenhaat te verspreiden en deed daar niets aan. Maar hoe is het mogelijk dat Haugen de enige was die het aandurfde om hiermee naar buiten te stappen?

De Facebookfaçade is even inspirerend als huiveringwekkend. Voor het eerst worden de duistere cultuur en schimmige praktijken van Facebook aan de kaak gesteld. Tegelijk vertelt dit boek het bijzondere verhaal van een jonge, intelligente vrouw die haar hele leven lang tegen de stroom invoer en uiteindelijk de wereld veranderde…

Frances Haugen

Frances Haugen is een Amerikaanse data-engineer en wetenschapper. Ze werkte bij Google, Yelp en Pinterest voordat ze bij Facebook verantwoordelijk werd voor de integriteit van het platform. Nadat ze meer dan twintigduizend interne documenten lekte, verscheen ze veelvuldig in de media als klokkenluider en getuigde voor het Congres. Haugen woont inmiddels in Costa Rica.

See Also
Wraak

Bron: Persbericht Xander Uitgevers

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top