Now Reading
Boeken tip: Concrete tips om niet meer eindeloos te piekeren

Boeken tip: Concrete tips om niet meer eindeloos te piekeren

Concrete tips om niet meer eindeloos te piekeren

Je piekert af en toe, of misschien wel erg vaak. Geen paniek, je bent niet de enige. Maar ondertussen zit je er wel mee, en heb je al vaak tegen jezelf gezegd: ‘Morgen stop ik echt.’ Hoe begin je daar nu aan?

In dit boek reikt ‘piekerprofessor’ Filip Raes je een reeks concrete tips aan om je relatie met je gepieker te veranderen, zodat je minder vaak in dat eindeloze geworstel verstrikt raakt. Het zijn technieken waarmee je kunt oefenen en die je kunt zien als kleine, dagelijkse experimenten. Van het plaatsen van een piekerdoosje naast je bed, tot een gezond gesprek aangaan met je piekerdemonen.

Morgen stop ik met piekeren bevat tips vol mildheid en humor, getest in de praktijk. Zonder dat je aan mindfulness hoeft te doen, leer je met een open blik naar je eigen gedrag te kijken.

Over de auteur

Filip Raes is klinisch psycholoog, gedragstherapeut en hoogleraar psychologie aan de KU Leuven. Hij doet wetenschappelijk onderzoek naar wat mensen kwetsbaar maakt voor emotionele problemen zoals depressie en angst. Hij is een veelgevraagd spreker overthema’s als piekeren, gedragstherapie, mindfulness en depressie in Vlaanderen en Nederland.

See Also
De vondeling van Veenhuizen

Bron: Uitgeverij LannooCampus

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top