Now Reading
Doet u ook mee aan de beter leven week?

Doet u ook mee aan de beter leven week?

De Dierenbescherming organiseert alweer voor de 8ste keer de beter leven week. Het is een bewustwordingscampagne in samen werking met supermarkten en producen. Ze zorgen dat het beter leven keurmerk te vinden is op verschillen product verpakkingen zoals vlees, zuivel en eieren.

Koken met sterren

Normaal zult u er misschien niet zo op letten maar u eet vaker dierlijke producten dan u denkt. Zo heeft u wellicht ham of kaas of brood of begint u de dag met een glas melk of een kom Yoghurt. Tijdens het avond eten staat er ook nog eens vlees op tafel maar dit kan dus ook met sterren. Hoe meer sterren er op de verpakking staat hoe beter de dierenwelzijn is. Staat u in de supermarkt kies dan een product waar sterren opstaan, heeft u meerdere keuzes kies dan het liefst voor een met meer sterren.

Wat betekenen deze sterren nou eigenlijk?

1 ster

Kiest u voor een product waar 1 beter leven ster op staat? Deze dieren krijgen meer ruimte en speel materiaal. De vleeskippen groeien langzamer zodat ze gezond en zonder antibiotica groot worden. Kippen mogen naar buiten in de uitloop en de koeien staan 5 maanden in het jaar in de wei. Ook de varkens hebben meer ruimte

2 sterren

Als u kiest voor 2 sterren dan bent u goed op weg. De welzijn van de dieren is hier al een stuk beter hebben ze hebben meer comfort en minder stress. Alle dieren krijgen nog meer ruimte en mogen ook naar buiten. Voor de varkens is er dit keer ook een overdekte uitloop waar ze de frisse lucht in mogen. Normaal worden bij varken de staart af geknipt omdat ze door verveling in elkaars staart bijten. Dit is nu niet meer nodig omdat ze meer nodig omdat ze voldoende afleiding hebben.

See Also
puppy

3 sterren

Dit zijn de hoogste sterren en is dan ook de beste keuze. Ze hebben hier meer keuze vrijheid om naar buiten te gaan en ze kunnen kiezen voor rust of kunnen juist spelen. De vleeskoe loopt maar liefst 7 maanden buiten en ook de kalfjes mogen hier langer bij de moeder blijven.

Helaas is voor de consument de prijs een grote afweging tijden het boodschappen doen. Wordt u dus bewust van de dierenwelzijn en koop dus ook op de beterleven sterren.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top