Now Reading
Tips om te besparen op uw boodschappen

Tips om te besparen op uw boodschappen

boodschappen

De boodschappen worden steeds duurder. Waar we een jaar geleden nog een volle kar hadden voor € 100.00 lijkt het nu wel of we maar de helft kunnen kopen. De prijzen voor producten in de supermarkt zijn hard gestegen. Met deze tips kunt u besparen op uw boodschappen.

Maak vooraf een boodschappen lijstje

Probeer 1 of 2x per week boodschappen te doen en maak vooraf een lijstje. Door met een lijstje de supermarkt in te gaan bent u minder snel geneigd extra producten te kopen. Stel vooraf uw weekmenu samen zodat u alle ingrediënten in huis heeft om een week door te komen met de boodschappen. Uw weekmenu kunt u het beste weer samenstellen met aanbiedingen. Welke groente/fruit zijn in de aanbieding? Maak uw menu op basis van aanbiedingsproducten om zo het meest voordelig te kunnen eten.

Gebruik de vriezer

Veel producten kunnen na aanschaf worden ingevroren. Verse producten zoals brood en vlees kunt u gemakkelijk invriezen. Geldt er een korting op vlees? Neem dan meer mee dan u die dag nodig heeft en vries de rest in. Stel uw volgende week menu dan weer samen met ingrediënten die u in de vriezer heeft liggen. Ook ingevroren groenten zijn ideaal om in huis te hebben. Vaak zijn ingevroren groenten goedkoper dan het verse product en u kunt ze gebruiken op het moment dat u ze nodig heeft zonder op te letten dat het over de datum gaat. Let er wel op dat het loont om de vriezer aan te zetten. Een vriezer kan veel stroom verbruiken, zeker de wat oudere modellen.

Kies niet voor gemak

Zelf uw groente en aardappelen snijden is goedkoper dan alles gesneden en voor verpakt te kopen. Bekijk waar welke producten in de aanbieding zijn. Het loont om uw boodschappen bij 2 verschillende supermarkten te halen, dit kost uiteraard wel meer tijd.

See Also
fietsvakantie

Door uw boodschappen goed voor af uit te zoeken kunt u geld besparen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top