Now Reading
Hoe kunt u plastic vrij boodschappen doen?

Hoe kunt u plastic vrij boodschappen doen?

Tegenwoordig zijn mensen bewuster boodschappen aan het doen en proberen zo duurzaam mogelijk te winkelen. Het plastic gebruik is overal nog erg hoog en door simpele dingen om te wisselen kunt u een handje helpen. U hoeft hiervoor niet naar een andere winkel te gaan of van alles in huis te halen. Door bewuster te zijn in de supermarkt kunt u de juiste keuze maken en draagt u mee aan een duurzamer leven.

Groente zonder verpakking

Soms is het een beetje onzin dat groente in een verpakking zit. Ze doen dit uiteraard om de buitenkant te beschermen maar tijdens het koken gaat de schil er vaak af of wordt alles toch goed na gespoeld. Zo kunt u beter losse paprika’s kopen als in een verpakking met 3 paprika’s er in, aubergine zit vaak ook strak verpakt in plastic maar wanneer u kiest voor een biologische aubergine zal deze er niet om heen zitten. Bij de meeste winkels zijn handige zakjes te verkrijgen waar u de losse groente en fruit in kunt doen. Zo hoeft u in de winkel ook geen plastic zakje te pakken.

Neem zelf een tas mee

Bent u zelf een tas  vergeten is het makkelijk om bij de kassa toch te kiezen voor de plastic tas. Houd daarom altijd een tas in de buurt zodat u nooit zonder komt te zitten. Leg standaard een tas in de fietstas of in de auto. Wanneer u onverwacht toch iets nodig heeft komt u niet met extra plastic terug. Gooi ook niet gelijk de tas weg wanneer u thuis komt deze kunt u nog veel vaker gebruiken dan u denkt.

Extra bezoekje aan de markt

Waarschijnlijk komt u niet elke week op de markt maar hier kunt u makkelijk uw boodschappen doen zonder plastic verpakking. Zo wordt de kaas vaak in gepakt in papier en kunt u vaak zelf een pot mee nemen voor verse nootjes. Op de markt is van alles te verkrijgen en u kunt hier alle boodschappen voor de hele week halen, verser als dit gaat het niet worden.

Koop groots in

Sommige dingen kunt u gewoon niet krijgen zonder de plastic verpakking. Wat dan wel een verstandige keuze is om een grote hoeveelheid hiervan te halen. Bij rijst en pasta ligt er vaak een grote verpakking in de winkel. In een grote zak zit minder plastic dan dat u 5 kleine verpakkingen zou halen. Plastic vrij winkelen is niet altijd mogelijk maar we kunnen ook zorgen dat we slimmer inkopen.

Statiegeld

Als u zin heeft in frisdrank is het niet mogelijk om deze plastic vrij te krijgen. Zorg er dan voor dat er statiegeld op zit, zo kunt u deze weer terug brengen naar de winkel en wordt deze fles opnieuw gebruikt. Dit is een goed alternatief als u toch zin heeft in wat fris maar als u toch duurzaam bezig wilt zijn. Denk hierbij ook aan statie geld op flesjes bier en andere dingen deze dingen zullen dus niet in de glasbak belanden.

See Also
stekkerauto

Ga duurzaam winkelen en probeer zo veel mogelijk plastic te mijden tijdens uw volgende supermarkt bezoekje.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top