Now Reading
Beginnen met sporten

Beginnen met sporten

Natuurlijk weten wij allemaal dat sporten gezond voor ons is. Echter is het soms moeilijk om de tijd en rust voor de dagelijkse beweging te vinden. Heeft u de tijd en energie gevonden om te beginnen met hardlopen, dan heb ik nog een aantal tips voor u.

Tip 1: Koop goede sportschoenen.

Het sporten met goede sportschoenen is namelijk veel comfortabeler. Ook zorgt het dragen van goede sportschoenen voor minder spierpijn na afloop.

Tip 2: De warming-up.

Voor het sporten is het belangrijk dat je spieren klaar zijn voor een intense workout. Het niet warm maken van de spieren kan leiden tot blessures. Het rekken en strekken is overigens niet nodig om te voorkomen van spierblessures.

Tip 3: Begin rustig.

Veel beginnende sporters schieten van het startblok. Om blessures te voorkomen en ervoor te zorgen dat je het hardlopen voor een langere periode vol houdt is het belangrijk om langzaam de intensiteit op te voeren. Ga bijvoorbeeld 2 keer in de week hardlopen en begin met korte stukjes hardlopen met 1 minuut rust ertussen. Na elke oefening kunnen de stukjes hardlopen uitgebreid worden.

Tip 4: Loop op een tempo waarop u nog kunt praten.

Als u niet meer kunt praten tijdens het hardlopen is dat een teken dat uw spieren meer zuurstof verbranden dan dat ze binnenkrijgen. U raakt buiten adem en bent sneller geneigd om te stoppen met hardlopen. Blijf dus op een rustig en constant tempo lopen.

Tip 5: Wisseling van baan.

See Also
Top 3 fietsvakanties in Nederland

Blijf niet de gehele sessie aan de rechter kant van de weg lopen. Doordat de weg vaak aan de buitenkanten lager ligt dan midden op de weg zet u extra kracht op het buitenste been. Door het wisselen van kant voorkomt u blessures.

Veel succes gewenst met het hardlopen!

Met vriendelijke groet,
Kevin Wanschers

 

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top