Now Reading
Aangekoekte etensresten verwijderen, hoe doet u dat?

Aangekoekte etensresten verwijderen, hoe doet u dat?

Aangekoekte etensresten

Bent u dat ene pannetje vergeten die nog op het fornuis stond of heeft u iets te lang in de oven laten staan? Het gebeurt ons allemaal wel een keer dat de boden van de pan of bakplaat een beetje zwart kleurt door de etensresten. Het is vaak hardnekkig om te verwijderen  maar hoe kunt u dit toch weg krijgen?

Soda kan niet ontbreken

Zoals bij de meeste schoonmaakklusjes kunt u ook hiervoor Soda gebruiken. Doe warm water in de pan of de bakplaat en voeg hier soda aan toe. Het beste is om het een nachtje te laten staan en de volgende dag het er flink uit te boenen. Wanneer het een wat oudere pan is en er al meerdere etensresten in zitten krijgt u dit vaak niet helemaal weg maar het zal wel een stuk schoner worden.

Gebruik zout

Voor het schoonmaken van uw pan kunt u ook zout gebruiken. Doe water in de pan en voeg hier een flinke scheut zout aan toe. Laat de pan een tijdje koken en na het uitspoelen komen de etensresten makkelijk los.

Vaatwastablet

Nu gebruiken we al een vaatwastablet in de vaatwasser echter kan je deze ook voor hardnekkig vuil gebruiken. Door een halve vaatwastablet in een pannetje warm water te doen zal het tablet oplossen en zijn werk doen. Door het pannetje even op het vuur te zetten zal het iets sneller gaan.

See Also
waterkoker

Koude azijn

Terwijl de meeste producten met warm water gebruikt worden kunt u azijn het beste met koud water gebruiken. Doe azijn in combinatie met water in de pan of op de bakplaat en laat dit simpelweg weken. Het vuil zal dan vanzelf los weken en door de borstel er over heen te halen haalt u alles makkelijk weg.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top