Now Reading
5 Tips voor de juiste voorbereidingen voor uw 1e hardloopwedstrijd

5 Tips voor de juiste voorbereidingen voor uw 1e hardloopwedstrijd

Misschien heeft het maanden of zelfs jaren geduurd, maar u hebt de moed, energie en motivatie gevonden om te gaan hardlopen! U mag trots op u zelf zijn. Na maanden hard trainen is het eindelijk zover, uw eerste hardloopwedstrijd. Zo’n eerste wedstrijd is altijd spannend, hoe goed uw voorbereiding ook zijn. Tijdens uw trainingen liep u waarschijnlijk met een schema of met een trainer. Tijdens de hardloopwedstrijd moet u het toch echt zelf doen.

Om u te helpen met de voorbereiding op uw 1e hardloopwedstrijd hebben wij het een en ander voor u uitgezocht. Want een goede voorbereiding is het halve werk! In deze blog help ik u bij de voorbereidingen, over enkele weken komt er een blog online met daarin handige tips voor tijdens uw 1e hardloopwedstrijd.

Goede trainingen
Om ervoor te zorgen dat u uw 1e hardloopwedstrijd uit kunt lopen is het belangrijk dat u in uw laatste aantal trainingen dezelfde afstand rent als de afstand van de hardloopwedstrijd. Begin daarom op tijd met trainen via een goed hardloopschema.

Blessures
Tijdens de hardloopwedstrijd is de kans op blessures groot als u schoenen draagt die u niet voldoende ingelopen hebt. Koop aan het begin van uw trainingen direct de juiste sportbenodigdheden, zo voorkomt u onnodige blessures tijdens de wedstrijd.

Hoe kom ik bij de wedstrijd
Lees vooraf alle informatie goed door. Bij kleinschalige wedstrijden kunt u gemakkelijk komen. Maar loopt u mee met grote evenementen, zoals de Rotterdam Marathon, dan moet u er rekening mee houden dat de halve stad afgezet is. Natuurlijk handig en veilig voor de deelnemers, maar dat maakt het moeilijker om er te komen. Zoek daarom van tevoren goed uit hoe u bij de wedstrijd kunt komen. Vaak is het openbaar vervoer een goede mogelijkheid.

Uitrusten
De laatste week extra hard trainen voor de wedstrijd heeft geen zin. Zorg de laatste week voor voldoende slaap, goede voeding en doe het vooral even rustig aan. Natuurlijk moet je wel blijven trainen, maar ga een dingen doen die u in uw eerdere trainingen nog niet gedaan hebt.

See Also
Muscle memory

Eten
Doet u mee aan een wedstrijd van langer dan een uur? Eet de avond van tevoren dan een koolhydraatrijke maaltijd om voldoende energie op te doen. De volgende ochtend kunt u ontbijten zoals u altijd doet. Eet 1 tot 2 uur voor uw maaltijd nog iets kleins zoals een banaan of een broodje. Het is tijdens de trainingen handig om alvast te experimenteren hoe lang u last hebt van een kleine maaltijd, zodat u tijdens de wedstrijd geen last hebt van uw kleine maaltijd.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top