Now Reading
3 leuke boekentips

3 leuke boekentips

Heeft u opnieuw inspiratie nodig voor een aantal boeken? Ik heb er weer drie voor u uitgelicht zodat u wat inspiratie op kunt doen of uw volgende boek uit kunt zoeken. Heeft u een van deze 3 boeken al gelezen?

De tuinen van buitenzorg

Volg het verhaal van de 23 jarig Olga en haar 25 jarige man Han. Ze besluiten om in 1935 naar Nederlands-Indië te verhuizen waar een nieuwe wereld voor hun open gaat. In de eerste maanden verblijven ze op Java en later verhuizen ze naar Makassar waar Han onderzoek deed als Theoloog. Toen de tweede wereldoorlog begon stortte hun wereld volledig in en moesten ze weer terug naar Nederland. Wanneer Olga en Han overleiden ontvangt hun zoon en de schrijver van dit boek Jan Brokken een aantal brieven. Zijn tante had deze brieven bewaard maar ook foto’s van haar zus in de tijd dat ze in Nederlands-Indië woonde. Jan gaat door de brieven om zijn moeder Olga beter te leren kennen, ze is lange tijd een onbekend voor hem geweest.

Ik ga leven

Dit boek gaat over het geloof en hoe het dingen in ons leven tegen kan houden. Zo mocht de de islamitisch opgegroeide Büsra niet doen wat haar leeftijdsgenoten doen. Daten is verboden het hebben van vrienden van een ander geslacht mag niet. Het dragen van make up en leuke kleding is ongepast en het kijken van films en series waar in wordt gezoend is verboden. Haar leven bestond uit stiekem dingen doen zoals aat thuis komen en het serveren van alcohol in een restaurant. Ze vraagt zich vaak af of ze moet leven als kamer plant of dat ze moet trouwen met een onbekende zonder liefde en haar leven moet slijten als huisvrouw. Hoe gaat ze er mee om en waarom besluit ze te doen wat ze doet?

See Also
Napoleon

’t Hooge nest

In de tweede wereldoorlog verblijven de twee joodse zussen in een onderduik adres. Het is een villa in het Gooi genaamd ’t Hooge Nest wat een van de grootste onderduik adressen van Nederland blijkt te zijn. Lange tijd gaat het goed maar als ze toch verraden worden belanden de twee zussen op het transport naar Bergen-Belsen. U komt meer te weten over moed, verraad en de veerkracht die we als mens blijken te hebben.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top