Now Reading
Zo houdt u uw viervoeter koel tijdens de warmte

Zo houdt u uw viervoeter koel tijdens de warmte

De warme temperaturen komen er weer aan. Heerlijk om weer lekker buiten te zitten, terrasjes te pakken en het water op te zoeken. Voor uw viervoeter kunnen de warme temperaturen voor veel ongemakken zorgen. Iedere hond reageert anders op de warmte. Oververhitting ligt al snel op de loer door dat honden hun warmte niet kwijt kunnen en ook nog eens een dikke isolerende vacht hebben. Enkele tips om uw viervoeter tijdens de warmte koel te houden.

Pas uw wandelrondje aan

Kies voor schaduwrijke wandelpaden. Pas op met asfalt wegen. Asfalt warmt snel op en kan de pootjes van uw hond verbanden. Ga niet wandelen op het heetst van de dag maar kies voor de vroege ochtend of late avond. Heeft u een hele actieve hond? Rem hem dan af in het spelen en rennen en wacht hiermee tot de zon wat minder fel is. Een rondje rennen met de fiets is met hoge temperaturen niet te doen voor uw hond. Net als bij mensen moet de intensiteit van het bewegen bij hoge temperaturen geminderd worden.

Verkoeling voor uw hond

Creëer in de tuin schaduw plekken met bijvoorbeeld een parasol waar uw hond onder kan gaan liggen. Honden zullen niet altijd uit zich zelf in de schaduw gaan liggen dus haal ze uit de zon als ze er zelf in gaan liggen.  Zet geen ijskoud water neer voor uw hond maar zorg dat er wel voldoende is. Uw huis ook opgewarmd van binnen? Overweeg om uw hond even op de koele garage vloer te leggen, voor de hond heerlijk om even bij te komen. Er zijn natuurlijk ook hulpmiddelen die u kunt aanschaffen zoals een koelmat, een speciale koelhalsband of een koeljas. Gooi nooit zomaar een emmer koud water over uw hond maar laat hem wennen en gebruik brijvoorkeur lauw of kraanwater.

Lekker zwemmen

Afkoelen door een stukje zwemmen in een recreatieplas is natuurlijk een leuke manier om af te koelen. Controleer van te voren of honden in het hoogseizoen welkom zijn. Neem een dekentje mee zodat uw hond hier naar het zwemmen op uit kan rusten. Zand kan aan uw voeten al warm zijn maar ook voor uw hond. Ga niet op het heetst van de dag naar een recreatieplas maar kies voor de ochtend of avond.

See Also
preHistorisch Dorp

Laat nooit met warm weer uw hond achter in de auto. Er zijn al heel veel campagnes geweest en toch horen we elk jaar weer berichten van autoramen die zijn ingeslagen om de hond te bevrijden, niet doen. Heeft u het zelf warm dan heeft uw viervoeter het ook warm dus ga samen lekker afkoelen. Het actieve leven kan weer opgepakt worden wanneer de temperaturen weer gezakt zijn.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top