Now Reading
Een nieuwe puppy in huis? Hier moet u op letten

Een nieuwe puppy in huis? Hier moet u op letten

puppy

Een puppy in huis kan voor een hoop gezelligheid zorgen. Puppy’s zijn enthousiast en moeten nog veel leren. Een nieuw thuis en nieuwe baasjes, een hondje moet aan het begin nog veel leren. U kunt zich natuurlijk al goed voorbereiden op de komst van een pup en met deze tips kunt u uw puppy als snel dingen leren.

De eerste dag van een Puppy

De dag is eindelijk daar jullie mogen jullie hondje ophalen. Na een afscheid van de fokker en zijn of haar moeder is het tijd om in de auto naar uw huis te gaan. Voor veel hondjes is de eerste dag ook gelijk de eerste autorit. Alles flits voorbij en er zijn allemaal nieuwe geuren te ontdekken. Niet gek dat een puppy na een eerste auto ritje wat vermoeid kan zijn. Is het een lange weg? Laat de puppy lekker slapen want na dit ritje staat er gelijk weer wat nieuws op het programma, het ontdekken van zijn nieuwe thuis.

Snuffelen en ontdekken

Bij binnenkomst zal de puppy direct zijn nieuwe omgeving willen ontdekken. Zorg ervoor dat hij hier ook de tijd voor krijgt. Nodig de eerste dag niet te veel gasten uit zodat het hondje niet in de stress schiet van alle aandacht. Laat de puppy eerst zijn eigen thuis en plekje ontdekken. Niet geheel onbelangrijk, de pup is nog niet zindelijk. Leg plas doeken klaar zodat de puppy weet waar hij zijn behoefte mag doen. U verschuift de doek elke keer wat verder richting de deur naar buiten zodat de pup uiteindelijk aan kan geven dat hij of zij naar buiten moet voor een behoefte.

Zorg voor voldoende speeltjes

Puppy’s zijn nieuwsgierig en willen overal aan zitten en in bijten. Zorg ervoor dat er voldoende speeltjes klaar liggen waar de pup zijn tanden in kan zetten. Uw spullen blijven met voldoende speeltjes buiten schot en weet de pup waar hij wel aan mag zitten.

De eerste nacht in een nieuw huis

Naar een intensieve eerste dag is het tijd voor de nacht. De eerste nacht zonder broertjes en zusjes en in een vreemde mand en huis. Een puppy kan gedurende nacht gaan piepen, probeer dit gedrag niet te bestraffen of belonen maar kalmeer uw puppy door lief tegen hem/haar te praten gedurende de nacht. Ook kan het helpen om eerst een bench op uw slaap kamer te zetten zodat u in de buurt bent maar de pup wel alleen slaapt. De eerste nachten zullen ook voor u gebroken zijn maar naar mate de pup gewend is aan zijn nieuwe thuis zal dit steeds beter gaan en gaat de pup zijn eigen slaapplek in huis gebruiken

Ja u bent de eerste dagen druk met een nieuwe puppy. Door aan het begin al consequent te zijn en tijd in uw pup te stoppen zult u daar later veel profijt van hebben. Gezellig toch een klein vriendje in huis? Op de foto kleine Lola, die dagelijks op kantoor is bij Vijftigplus.nl.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top