Now Reading
Welke verschillende soorten neusspray zijn er?

Welke verschillende soorten neusspray zijn er?

verschillende soorten neusspray

We zitten volop in het najaar. De weersveranderingen kunnen groot zijn. Van een heerlijk zonnetje en een blauwe lucht naar natte dagen. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen juist in deze periode snotterig worden. Een griepje of enkel een verkoudheid liggen op de loer. Neusspray kan een uitkomst zijn om weer even vrij te kunnen ademen. Er zijn verschillende soorten neusspray maar welke kunt u nu het beste gebruiken?

Wat zijn de verschillende soorten neusspray

Wanneer u verkouden bent is de neus vaak goed verstopt. Een neusspray kan verlichting geven door de neus tijdelijk weer op te maken zodat u weer even vrij kunt ademen. Er zijn bij de drogist of apotheek verschillende soorten neusspray verkrijgbaar. De 3 verschillende de soorten neusspray zijn: Neusspray met zoutoplossing, neusspray met xylometazoline en neusspray met corticosteroïden.

Neusspray met xylometazoline en corticosteroïden

Wanneer u een neusspray gebruikt met xylometazoline of corticosteroïden zult u direct verlichting werken. De sprays met deze stoffen werken erg goed. Xylometazoline staat er om bekend het neusslijmvlies te verdunnen. Na het gebruik van de neusspray voelt u direct verbetering wat meerdere uren aan zal houden. Nadeel van xylometazoline is dat deze het slijmvies op den duur kan beschadigen. Het advies is om de neusspray niet langer dan een week te gebruiken om schade te voorkomen. Corticosteroïden werkt ontstekingsremmend. Een neusspray met corticosteroïden werkt goed bij neuspoliepen en allergieën.

Zoutoplossing

De minst schadelijke variant van allee neussprays is een spray met zoutoplossing. Een Neusspray met Zoutoplossing kan voor langere periode gebruikt wordt omdat deze minder schadelijk is voor uw slijmvlies. Ook een spray met zoutoplossing geeft verlichting bij een versopte neus echter anders dan bij een spray met xylometazoline en corticosteroïden zal de werking van kortere duur zijn.

See Also
stoppen met roken

Probeer bij een verstopte neus altijd eerst een spray met zoutoplossing te gebruiken. Bij een hardnekkige verstopping kunt u een van de andere neussprays gebruiken. Neusspray kan verslavend werken dus gebruik de neusspray niet langer dan een week achter elkaar. Laat u informeren bij een drogist of apotheek voor het juiste gebruik van een neusspray.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top