Now Reading
Welke kamerplant kiest u wanneer u geen groene vingers heeft?

Welke kamerplant kiest u wanneer u geen groene vingers heeft?

Wilt u graag wat kleur in huis door een plant? Een kamerplant maakt de kamer zoveel levendiger en geeft vaak ook een fris en schoon gevoel. Wanneer u geen groene vingers heeft zijn er een aantal planten die het lang zullen overleven. Ik heb ze voor u op een rijtje gezet zodat u ook een huis vol groene planten kunt hebben.

Bamboepalm

Deze plant zult u wel vaak gezien hebben op kantoren of ergens in wachtkamer. Dit is namelijk de ideale plant met af en toe een klein beetje water en wat indirect zonlicht doet deze plant het al goed. Mocht u een keer vergeten water te geven zal deze plant het dus gewoon overleven.

Watercacao

Nu zullen de namen van de planten u misschien niet zo veel zeggen maar deze kennen de meeste wel. Het is namelijk een plant die een gevlochten stam heeft en er super mooi uitziet. Wanneer u een plant juist te veel water geeft is dit een plant die u moet hebben. Deze watercacao kan namelijk veel water in een keer verwerken en verzuipen dus niet in al het water.

Graslelie

Wanneer u op zoek bent naar een klein en sterk plantje is de graslelie een goede optie. De bladen zijn erg mooi groen met een witte rand en ze kunnen hele mooie witte bloemen maken als u lief voor ze bent. Het zuivert ook nog eens de lucht in uw huis dus deze plant is alleen maar goed om in huis te halen. Ze hebben wat indirect zonlicht nodig en wanneer ze eens per week water krijgen zijn ze al blij.

Pannenkoekenplant

Deze plant heeft een typisch Nederlandse naam en staat dan ook bij de meeste mensen in huis. De plant heeft unieke ronde bladen die dus op een pannenkoek lijken. Zet de plant niet in direct zonlicht anders verschrompelen de bladen, als ze af en toe water hebben zullen ze het gauw goed doen.

Lidcactus

Deze cactus kan prachtig gekleurde bloemen hebben en is gewoon niet dood te krijgen. Geef ze eens in de zoveel tijd een scheut water en ze doen het goed. Wanneer u de plant een tijdje vergeet is dit geen probleem, wanneer de meeste planten het niet overleven zal deze gewoon blijven bloeien

Lees ook
Hoe kunt u uw tuin voorbereiden op de winter?

Planten terrarium

U kunt ook groen in huis halen door een planten terrarium, deze zijn de laatste tijd erg populair. Een groot glas of grote vaas die u aan de bovenkant af kunt sluiten wordt dan gevuld met plantjes. U doet hier aan het begin wat water bij en doordat het niet kan verdampen blijft het water in het terrarium en zullen de planten het verdampte water opnieuw opnemen. Zo krijgt u een cyclus die niet meer stopt, het kan zijn dat de planten te veel of te weinig water hebben dus hier moet u in het begin wel op letten.

Geniet wanneer u geen groene vingers heeft ook van de kamerplanten zonder al te veel omkijken.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top