Now Reading
Waarom is een avocado zo gezond?

Waarom is een avocado zo gezond?

avocado

De avocado is niet meer weg te denken uit ons eetpatroon. In diverse gerechten, diëten en voedingsschema wordt de groente veelvuldig opgenomen. De afgelopen jaren is de populariteit van de groene vruchtgroente flink toegenomen. Waarom is een avocado zo gezond?

Vetgehalte in de avocado

Avocado is een groente die veel vet bevat. Groentes staan juist bekend om hun lage vetpercentage, avocado’s zijn hier een uitzondering op. De vruchtgroente bestaat voor 30% uit vet, voornamelijk oliezuur. Oliezuur is onverzadigd vet en dit verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed. Het vet in de vruchtgroenten zijn dus goede vetten omdat ze de kans op hart- en vaatziekten verlagen. Maar pas op een avocado bevat veel vet en levert dus ook veel calorieën. Vet blijft vet dus u doet er goed aan om niet meer dan een halve avocado per dag te eten.

Veel voedingsstoffen

In een de vruchtgroente zitten veel voedingsstoffen. Zo zit een avocado ook vol met vezels, vitaminen en mineralen. Kalium, magnesium, vitamine A,B1,B2,B6, C,E en foliumzuur zitten ook allemaal in de groene groente, een echte krachtpatser dus als het om vitamines gaat.

Welke avocado is rijp om te eten

Avocado’s zijn het hele jaar door te koop in de supermarkt en bij de groenteboer. Hoe weet u of de vruchtgroenterijp is? Druk licht met uw vinger rond de steelaanzet, is deze zacht dan is de avocado rijp. Wanneer u de vrucht open maakt moet deze geel/groen en lekker romig zijn. de vruchten houden niet van kou, bewaar ze niet in de koelkast maar wel op een koele en droge plek.

See Also
Waarom koud douchen of een koude duik nemen

Dat de groene vruchtgroente een blijvertje is in het groentesap is inmiddels wel duidelijk. De groente die rijk is aan oliezuur geeft veel gezondheidsvoordelen en is daarom in veel voedingsschema’s terug te vinden. Ga niet overdrijven met het consumeren van de vrucht maar hou het bij maximaal een halve avocado per dag om optimaal te genieten van het gezondheidsvoordeel van deze heerlijke groente.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top