Now Reading
Wat is de invloed van muziek

Wat is de invloed van muziek

Wat is de invloed van muziek

Voor iedereen speelt muziek een andere rol in het leven. Luistert u bijvoorbeeld zelf op specifieke momenten naar een bepaald soort genre of heeft u nummer dat u altijd bij dezelfde gelegenheden draait. Muziek kan veel voor de mens betekenen en heeft tevens ook de mogelijkheid om mensen te verbinden. Maar wat is de invloed van muziek?

Wat kan muziek met u doen

Muziek heeft de mogelijkheid om te raken op veel verschillende manieren. Zo kan het u verbazen, emotioneren of verwonderen op veel verschillende manieren. Tegelijkertijd kan het herinneringen oproepen en u terugbrengen naar vroeger. Dit komt omdat muziek u kan grijpen in de diepste structuren van het brein. Het is zelfs gemakkelijker te leren dan een nieuwe taal.

De laatste jaren hebben breinwetenschappers nieuwe ontdekkingen gedaan over de gunstige en positieve effecten van muziek. Zo maakt het u bijvoorbeeld stabieler, aardiger en gezonder. Ook heeft het de mogelijkheid om de bloeddruk te verlagen en stress te verminderen.

Positieve effecten van muziek

  • Muziek heeft de mogelijkheid tot het verminderen van pijn bij zowel chronische als acute pijnklachten.
  • Uw eetpatroon kan verbeteren wanneer u luistert naar rustige muziek.
  • Het helpt u om beter te slapen. Wanneer u naar muziek luistert wordt u afgeleid en laat het u de eventuele stress van de dag vergeten, hierdoor kunt u sneller en dieper in slaap vallen. Tevens helpt muziek als medicijn tegen slapeloosheid.
  • Muziek versterkt uw geheugen. U kunt uw geheugen een boost geven door te luisteren naar uw favoriete muziek en nummers. Hierbij worden de hersengebieden gestimuleerd en dan vooral het gebied dat gaat over het langetermijngeheugen.
  • Uw ruimtelijk inzicht wordt vergroot. Dit komt omdat u tijdens het luisteren van muziek exacte voorstellingen kan maken van een situatie en hierbij het vermogen heeft om te navigeren en meten.  Zo kunt u tijdens het luisteren naar muziek uw IQ voor ruimtelijk inzicht verhogen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top