Now Reading
Vlekken uit stof verwijderen

Vlekken uit stof verwijderen

Vlekken uit stof verwijderen

Komt het u bekent voor? U zit lekker op de bank en ziet ineens een vlek in uw stoffen bankstel. Dit is natuurlijk vervelend en wilt u het liefst zo snel mogelijk schoonmaken. Maar vlekken uit stof verwijderen. Hoe doet u dat nou eigenlijk?

Verschillende soorten vlekken

Niet iedere vlek is natuurlijk hetzelfde en even hardnekkig als de ander. Toch is het verstandig om eerst goed te bedenken hoe de vlek schoongemaakt moet worden. U wilt natuurlijk niet na het verwijderen van de plek met een ergere vlek achterblijven.

Allereerst is het belangrijk om te weten of de vlek vast of vloeibaar is. Wanneer we het hebben over een vaste substantie kunt u denken aan bijvoorbeeld pastasaus of mayonaise. Bij een vloeibare substantie gaat het over voorbeelden zoals soep of frisdrank.

Vlekken uit stof verwijderen

Stap 1 bij een vaste substantie:
Wanneer u de vaste substantie op uw stoffenbank of een ander stof product heeft gemorst, dient u deze als eerst te verwijderen met een lepel. Zorg er hierbij voor dat u de substantie van het oppervlakte afschraapt en probeer niet tot zo min mogelijk te drukken. Pak daarna een schone en droge doek en dep de plek voorzichtig droog. Ga hierbij niet wrijven.

Stap 1 bij een vloeibare substantie:
Begin met het droogdeppen van de vlek. Onthoud ook hierbij dat u niet moet wrijven, en echt alleen moet deppen. De meeste niet al te hardnekkige vlekken zijn hier na gemakkelijk met lauw warm water te verwijderen. U kunt deze handeling herhalen tot de vlek niet  meer zichtbaar is.

Maak een sopje

Vlekken die vaak voorkomen bij veel huishoudens zijn frisdrank vlekken. Gelukkig zijn zowel net gemaakte vlekken als oude vlekken hiervan gemakkelijk te verwijderen. De enige benodigdheden die u nodig heeft zijn een sopje met lauw warm water en volwasmiddel. Ook vlekken van soep, warme dranken of ijsvlekken kunt u met deze handeling gemakkelijk verwijderen.

Groene zeep
Een veel gebruikt product voor het maken van een sopje is groene zeep. Ook  hierbij maakt u deze aan met lauw warm water en verwijderd u de vlek voorzichtig  uit het product.
Let op: verwijder de groene zeep gronding zodat deze geen vlekken achter kan laten.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top