Now Reading
Steigerhouten meubels – Zo blijven ze mooi

Steigerhouten meubels – Zo blijven ze mooi

Meubels gemaakt van steigerhout ziet u tegenwoordig overal. Het staat niet alleen hartstikke stoer, het geeft ook nog een warme en gezellige sfeer aan uw tuin.

Maar hoe zit het nu eigenlijk met steigerhout, blijft het goed en waar moet u rekening mee houden?

Vocht
Steigerhout neemt snel vocht op doordat de planken gemaakt zijn van naaldhout. Vervolgens droogt het hout ook wel snel op waardoor de planken een lange levensduur hebben. Let hierbij wel op dat u hout van goede kwaliteit koopt.

Behandelen
Legt u een terras van steigerhouten planken, dan is het belangrijk om het hout goed te onderhouden zodat het langer mooi blijft en langer mee gaat. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om het hout niet bij te houden en het te laten verweren. Zo ontstaat er een andere look, maar let op, het hout gaat ook minder lang mee. Doordat steigerhout zacht is verkleurt het snel, sommige mensen houden hiervan, anderen vinden dit niet mooi.

See Also
Zilvervisjes

Hoe kunt u steigerhout behandelen
Lakken: Als u het hout lakt wordt het slijtvast en is het bestand tegen water. Het hout heeft vervolgens (bijna) geen onderhoud meer nodig.
Impregneren: U kunt het hout impregneren, hiermee wordt er een soort waterafstotende olie overheen gedaan. Deze methode is erg populair omdat het hout hiermee goed beschermt is en weinig onderhoud nodig heeft.
White wash: Dit is eigenlijk hetzelfde als impregneren, alleen laat u nu een wit laagje over het hout.

Let er wel goed op dat u steigerhout goed schuurt, u krijgt er namelijk gemakkelijk splinters van!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top