Now Reading
Wat kunt u doen als uw huid verbrand is?

Wat kunt u doen als uw huid verbrand is?

verbrand

Heeft u een heerlijk dagje aan het strand gezeten of bent u de hele dag buiten in de zon geweest. Vaak merkt u pas in de avond wanneer de zon weg gaat dat u verbrand bent. Het kan erg warm, rood maar ook pijnlijk zijn. Hoe kunt u de huid zo snel mogelijk verkoelen of wat helpt het beste?

Verkoel de huid met water

Als uw huid verband is voelt het erg warm aan en het is daarom goed om de huid te verkoelen. Dit kan met een koude douche of koud bad, wanneer u de douche toch iets warmer zet zult u merken dat dit ook niet prettig is. Wilt u nog niet douchen of bent u nog niet thuis? Dan kunt u het ook verkoelen door een natte handdoek op deze plekken te leggen.

Komkommer

Niet alleen is komkommer verkoelend om te eten maar ook de huid houdt hier van. Wat het handigst is om de schil er af te halen zodat u lange stroken heeft. Leg dit vervolgens om de verbrande plekken, zo zal het de brand uit de huid trekken. Vaak zijn de schouders als eerst verbrand er daarbij kunt u dus komkommer er op toen terwijl u gewoon kan blijven zitten.

Verse tomaat

Niet alleen komkommer maar ook tomaat kan de verbrande plekke verlichte. Snij hiervoor een verse tomaat door midden en wrijf het sap over de plekken. Het voelt heerlijk aan en het branderige gevoel zal direct verlicht worden.

See Also
Ontstoken oog

Gebruik eiwit tegen roodheid

Dit is even uitproberen of het werkt maar ze zeggen dat het eiwit van een ei voor goed zal helpen. Gebruik daarvoor geen water maar direct een eiwit en smeer dit over de verbrande plekken. De pijn wordt verzacht en de roodheid zal snel verdwijnen. U kunt dit even in laten werken door even op uw buik te liggen en uw rug in te laten smeren. Haal er vervolgens een doekje langs en de roodheid is weg.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top