Now Reading
Voorkom kleine ongelukjes in de keuken

Voorkom kleine ongelukjes in de keuken

Ongelukjes

In de keuken zijn ongelukjes zo gebeurt maar waar moet u eigenlijk op letten om dit te voorkomen? Er zijn een aantal veel voorkomende ongelukjes dus voorkom ze met deze veiligheidstips.

Gebruik ovenhandschoenen

Heeft u iets lekkers in de oven staan dan heeft u al gouw de neiging om uw mouw te gebruiken of een thee doek. Deze zijn echter toch te dun en wanneer u de ovenschaal vast pakt is het al te laat. U wilt natuurlijk niet los laten omdat het anders op de grond valt dus brand u uw vinger. In het begin zal het nog niet zo warm voelen maar zodra u het hele gewicht in handen heeft wordt de hitte toch te intens.

Snijwondjes

Wanneer u lekker aan het koken bent wilt u misschien net zo snel zijn als de kok op tv. Helaas valt dit nog vies tegen en door juist te haasten zult u sneller wondjes krijgen. Doet het dan ook in uw eigen tempo om zo minder kans te hebben op snijwonden. Zet het mes ook gelijk in de vaatwasser ment de punt naar beneden. Wanneer u de vaatwasser uitpakt grijpt u in iedergeval het handvat en dus niet het mes zelf.

Houd het schoon

Heeft u wat olie geknoeid valt er wat water op de grond of heeft u iets anders laten vallen? Het kan hierdoor erg glad worden en uitgelijden is dan zo gebeurt. Laat u iets vallen ruim het dus gelijk op en zorg dat het dan ook helemaal droog is. Zo voorkomt u gladheid en vervelende valpartijen.

Heerlijk bakken

Wilt u liever wat zoets maken zoals een taart of een cake? Hierbij heeft u vaak een mixer nodig maar kijk daarbij uit met uw haar. Vooral als het haar wat langer is kunt u het beter vast maken. Wanneer u even er boven hangt om te kijken of alles wel goed mengt kan het gebeuren dat uw haar in de mixer vast komt te zitten.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top