Now Reading
Uw vieze vaat wel of niet afspoelen voor het de vaatwasser in gaat?

Uw vieze vaat wel of niet afspoelen voor het de vaatwasser in gaat?

vaatwasser

Iedereen heeft zijn eigen methode bij het inpakken van de vaatwasser. Het liefst pakt iedereen zelf de wasser in want laten we eerlijk zijn, uw eigen manier is het beste. Sommige mensen wassen hun pannen zelf af andere zetten alles in de vaatwasser. Maar moet u vieze vaat nu wel of niet eerst afspoelen voor dat u het in de vaatwasser zet.

Een korte programma door voorspoelen

Vaatwassers hebben vaak verschillend programma’s. Wanneer de wasser goed vol zit is een programma van 3 uur geen uitzondering. Veel mensen denken door vooraf hun borden, bakjes en bestek af te spoelen te kunnen besparen op het wasprogramma. Uw vaatwasser blijft ook lekker schoon door dat er geen etensresten rond zwerven in de bak. Maar kan uw wasser wel zijn werk doen zonder vieze vaat?

Wasmiddel hecht zich aan etensresten in de vaatwasser

Het voorspoelen van uw vieze vaat is niet nodig, sterker nog om een schonere vaat te krijgen is het beter om ze niet af te spoelen. De vaatwastabletten zijn zo ontwikkeld dat zij zich hechten aan het vuil dat op de vaat zit. Wanneer er geen vuil zit is er niets om aan te hechten en kan het wasmiddel zijn werk veel minder goed doen. Bespaar u zelf dus de moeite en zet de vuile vaat direct in de wasser.

See Also
Tips voor het schoonmaken van uw koffiezetapparaat

Niet alle etensresten zijn geschikt voor de wasser

Natuurlijk is het niet de bedoeling om complete botten van de spare-ribs, stronken van de bloemkool of een halve pan met aangekoekte pasta in de wasser te zetten. De vaatwasser is geen vuilverwerker dus zorg ervoor dat de grote eten resten in de GFT-bak verdwijnen.  Laat uw wasser niet te lang staan met vieze vaat. Vuile vaat kunt u het beste de zelfde avond nog afwassen anders heeft u kans dat de vaatwasser snel gaat stinken.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top