Now Reading
Een tweede woning kopen? Dit moet u weten

Een tweede woning kopen? Dit moet u weten

tweede woning

Zit u er over na te denken om een tweede woning te kopen? Een investering voor u zelf en voor de toekomst is een goed idee. Nu spaargeld geen rente meer oplevert zijn steeds meer mensen op zoek naar een investering voor een tweede woning maar waar moet u op letten?

Een hypotheek of lening

In een keer uw hele spaargeld investeren in een appartement in de stad of in een vakantiehuisje is misschien een beetje te veel van het goede. Een beetje spaargeld achter de hand houden is natuurlijk verstandig. Veel mensen kiezen er voor om een deel spaargeld te gebruiken voor de investering van een tweede woning en vullen dit aan met een 2de hypotheek of een lening.

Waar moet u op letten?

Niet veel banken staan te springen om het afsluiten van een 2de hypotheek. Vaak wordt er ook geen hypotheek gegeven voor het volledige bedrag van de aankoopsom. U kunt eventueel uw hypotheek van uw eigen huis ophogen (alleen geldig bij meerwaarde) en hiermee uw tweede woning deels financieren. Wilt u de tweede woning, bijvoorbeeld een vakantiewoning ook verhuren? Dan gelden er aanvullende regels voor het afsluiten van de hypotheek. Verstandig is om u goed te laten informeren door een financieel adviseur om zo tot de beste oplossing te komen voor uw investering

Leningen

Een lening is vaak ,tegen een hoge rente, snel afgesloten. Leningen lopen vaak minder lang dan een hypotheek, zijn snel geregeld alleen betaald u wel flink extra rente. Weeg goed af wat voor u haalbaar is.

See Also

Een tweede woning kan een droom zijn. Een vakantieverblijf op uw favoriete bestemming of uw studerende kinderen een kamer bieden in de stad. Er is tegenwoordig heel veel mogelijk waarbij u zelf ook goed kunt profiteren van uw aankoop van een tweede woning.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top