Now Reading
Eigen vakantiehuis laten bouwen

Eigen vakantiehuis laten bouwen

Een eigen vakantiehuis. Het is een droom van velen. Gelukkig hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn om deze droom waar te maken. Er zijn verschillende leuke mogelijkheden voor het laten bouwen van een vakantiehuis. In dit blog zullen we u meer vertellen over de voordelen van een eigen vakantiewoning en de verschillende mogelijkheden. Lees verder in dit blog als u hier benieuwd naar bent.  

De voordelen van een eigen vakantiewoning

Een eigen vakantiewoning is een plek voor uzelf waar u heerlijk tot rust kunt komen. Lees hieronder de belangrijkste voordelen van het investeren in een eigen vakantiewoning. 

 1. Uw eigen plekje/thuis
  Als u een eigen vakantiewoning heeft, kunt u van deze woning volledig uw eigen plekje maken. U kunt de woning inrichten zoals u dat fijn vindt en u kunt uw vakantiespullen in de woning bewaren. Dit scheelt weer wat inpakwerk en geeft u een gevoel van thuis iedere keer als u arriveert in uw vakantiewoning. U kunt de vakantiewoning ook volledig op maat laten ontwerpen. Zo is uw woning nog meer eigen. 
 2. Een zelfgekozen locatie
  U kunt zelf een fijne locatie uitzoeken voor uw vakantiewoning. Wellicht op een prettige camping of misschien juist op een meer afgelegen plaats. Het is volledig aan u waar de vakantiewoning komt te staan. U kunt een mooie plaats uitzoeken in Nederland. Op de uitgestrekte landschappen in Friesland of juist in de buurt van een levendige stad. Of u kunt uw huis plaatsen in het buitenland. In het prachtige Zweden of in het zonnige Spanje. 
 3. Ga op vakantie wanneer u wilt
  U kunt in principe altijd op vakantie gaan in uw eigen vakantie woning. Bent u eens onverwachts een weekje vrij? U hoeft alleen uw tas in te pakken en naar uw vakantiewoning te rijden. Geen gedoe meer met uitzoek werk en boekingen. U zult ook nooit meer teleurgesteld raken in uw vakantiewoning. U weet altijd precies wat u kunt verwachten als uw op vakantie gaat in uw eigen vakantiewoning. 
 4. Een investering 
  Een vakantiewoning is niet alleen een fijne vakantieplek voor uzelf, het is ook een goede investering. U kunt uw woning verhuren in de perioden dat u zelf niet in de woning wilt verblijven. Zo kunt u de kosten van de woning vaak al binnen zo’n 5 tot 10 jaar terug betalen en kunt u daarna nog jarenlang blijven genieten van een gratis vakantiewoning. 

De mogelijkheden 

Er zijn verschillende soorten vakantiewoningen die u kunt laten bouwen. U kunt uw kiezen voor een super luxe woning of juist een meer simpele woning. Lees hieronder meer over de verschillende mogelijkheden. 

 1. Stacaravan 

Een stacaravan is een relatief goedkope vakantiewoning die veel voordelen met zich mee brengt. Een stacaravan biedt veel comfort en kunt u midden in de natuur zetten. U kunt de caravan uiteraard ook neerzetten op een fijne camping. U heeft zo het beste van twee werelden. Het comfort en het buitengevoel. 

Een stacaravan is daarnaast een super praktische vakantiewoning. U heeft in een stacaravan alles wat u nodig heeft voor een comfortabele vakantie. Een stacaravan is ideaal voor wie graag minimalistisch leeft op vakantie en graag dicht bij de natuur wil zijn.

U kan een stacaravan op maat laten bouwen of u kunt een al bestaande stacaravan kopen online of in de winkel. Als u een nieuwe stacaravan koopt, zal in de caravan alles aanwezig wat u nodig heeft voor een prettige vakantie. 

 1. Chalet 

Een chalet is een soort combinatie tussen een echt huis en een caravan en is te vergelijken met een Tiny house. Een chalet heeft de luxe van een kleine woning en het gemak van een vakantiehuis. 

U kunt kiezen voor een grote, luxe chalet, voor een kleine, simpele chalet en alles daar tussen in. Met chaletbouw kunt u vaak een basismodel kiezen en op basis daarvan kunt u alles na smaak laten aanpassen. De prijs van een chalet is sterk afhankelijk van de grootte en de gemakken waarvan de chalet is voorzien. Een chalet heeft vaak meerdere slaapkamers. Ideaal als u graag met meerdere mensen op vakantie gaat of als u graag een extra kamer wil hebben bijvoorbeeld als kantoorruimte of atelier. 

 1. Een vakantie huis

Als u graag op vakantie gaat in een huis net zo comfortabel als uw woonhuis is het een goed idee om een volledig huis te laten bouwen. Dit is een grotere investering, maar als u graag veel tijd wil gaan doorbrengen in uw vakantiewoning is dat het helemaal waard. U kunt een klein vakantie huis laten bouwen of met een groter budget kunt u een luxe vakantie villa laten bouwen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top