Now Reading
De rest van uw leven in uw vertrouwde omgeving blijven wonen?

De rest van uw leven in uw vertrouwde omgeving blijven wonen?

Mijn Behouden Huis

Wordt u binnenkort 65 jaar en woont u in een koopwoning die volledig of grotendeels is afbetaald? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking om gebruik te maken van Behouden Huis. Behouden Huis heeft een constructie ontwikkeld waarmee u een aanvullend inkomen uitgekeerd krijgt én in uw eigen huis kunt blijven wonen, zonder dat u huur of rente betaalt.

Hoe werkt het lastenvrij verzilveren?

Lastenvrij verzilveren betekent dat de waarde van de woning uitgekeerd wordt, zonder dat de maandlasten voor de bewoner stijgen. Behouden Huis wordt pas eigenaar van de woning op het moment dat de bewoner de woning verlaat of komt te overlijden.

Maandelijkse uitkering

Bij Behouden Huis ontvangt u een maandelijkse uitkering tot 100-jarige leeftijd. U mag de rest van uw leven in de woning blijven wonen zonder huur te betalen, ook als u ouder wordt dan 100. Wel stopt de maandelijkse uitkering op 100-jarige leeftijd. Bij de maandelijkse uitkering biedt Behouden Huis twee opties: 1. bij vroegtijdig overlijden wordt het restant van de uitkering volledig doorbetaald aan uw erfgenamen, of 2. bij vroegtijdig overlijden wordt er niet doorbetaald aan erfgenamen. Het maandbedrag dat u ontvangt bij optie 2 is hoger dan als u kiest voor optie 1.

Voorbeeld

De heer Vermeer is 80 jaar oud en heeft een woning, ter waarde van €400.000. In dit voorbeeld wordt 80% van de woningwaarde uitgekeerd, dat is €320.000. De uitkering loopt tot 100-jarige leeftijd en maandelijks ontvangt de bewoner dus €1.333. Indien de heer Vermeer eerder komt te overlijden dan wordt het restant van de uitkering doorbetaald aan erfgenamen.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u terecht op www.mijnbehoudenhuis.nl of vraag vrijblijvend een indicatierapport aan en zie hoeveel u in uw situatie uitgekeerd krijgt. Voor vragen kunt op ook bellen naar 020-5050013.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top