Now Reading
Een tweede huis kopen in het buitenland

Een tweede huis kopen in het buitenland

Als u al een tijdje aan het oriënteren bent voor een tweede huis is het belangrijk waar u dit zou willen. Wanneer dit in Nederland is zal het vaak een stuk makkelijker gaan en bent u bekent met de verzekeringen en voorwaarde. In het buitenland kan dit heel anders liggen en maakt de taal het ook nog eens extra lastig. Ik heb een aantal tips voor u als u een tweede woning in het buitenland wilt kopen en uiteraard op welke zaken u dan moet letten.

Klimaat

De meeste mensen kiezen er voor om het warme weer op te zoeken, zo zijn Spanje en Frankrijk het meest populair en er wordt ook geregeld gekozen voor Italië en Portugal. Zo kent Spanje ruim 3000 zonuren per jaar terwijl dat in Nederland de helft is. In april is het ongeveer 18 graden in Spanje en in Nederland maar 9, het leven in een ander land kan dus een stuk aangenamer zijn. Het is dus erg aantrekkelijk om te kiezen voor een land met een warmer klimaat. Het kent echter ook zijn nadelen, door de klimaatveranderingen hebben ze daar vaak meer aardbevingen, overstromingen en bliksem inslagen. Wanneer u voor een gebied kiest waar dit vaker gebeurd kan het zijn dat u uw huis hier niet goed voor kunt verzekeren. U kunt online vinden in welke regio’s dit is of dat u beter voor een andere regio kunt kiezen.

Ken de taal

Wanneer u besluit een tweede woning te kopen is het fijn dat u al wat van de taal weet. Zo spreken veel mensen Duits en Engels maar wanneer u verder weg gaat zult u waarschijnlijk wel wat moeten oefenen. Als u geregeld naar de woning gaat is het handig om de dagelijkse dingen in de taal te kunnen spreken. Zo komt u daar niet in de knoop als u naar de supermarkt gaat en wanneer ze daar geen Engels spreken. Wanneer u praat over verzekeringen en hypotheken is het verstandig om een tolk mee te brengen maar het is natuurlijk wel fijn om wat op te pikken zodat u weet waar het over gaat. In de omgeving zal het ook erg gewaardeerd worden wanneer u de taal spreekt.

Vervoer

Heeft u een regio gevonden waar u graag naar toe zou willen gaan of heeft u uw droomhuis al gevonden? Het is belangrijk om te weten hoe u bij deze woning kunt komen. Kunt u er makkelijk met de auto naar toe of is het voor een korte periode toch te ver rijden? Bekijk of er dan ook een vliegveld in de buurt zit en of deze vluchten geregeld gaan u zou dan makkelijk voor een lang weekend of 1 weekje naar de tweede woning kunnen gaan. Het is ook makkelijk om te weten hoe het zit met openbaar vervoer, u heeft ter plaatsen niet altijd een auto dus mocht u iets willen ondernemen kunt u kijken hoe de verbindingen zijn met het openbaar vervoer.

Rust en ruimte

Waarschijnlijk wilt u een tweede woning om even tot rust te komen en te genieten van het mooie uitzicht. Wanneer u een huis gaat bezichtigen ziet het er prachtige uit en kunt u kijken over de glooiende heuvels. Maar blijft dit ook wel? Het kan zijn dat er binnenkort een windmolenpark gebouwd wordt of dat daar geregeld festivals zijn die de rust kunnen verstoren. Kijk dus niet alleen naar het huis maar houd de omgevingsplannen ook in de gaten om een goede tweede woning te kunnen kopen.

Koop uw tweede woning in het buitenland en let op deze extra tips.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top