Now Reading
Toenemende haaruitval bij vrouwen

Toenemende haaruitval bij vrouwen

Als u denkt dat haaruitval, het kaal worden, alleen bij mannen voorkomt  bedenk dan dat 1/3e van vrouwen tussen de 25 en 35 jaar daar ook al last van  heeft.

De oorzaken

Anders dan bij mannen waarbij de haaruitval in meer dan 95% een erfelijke  oorzaak heeft kunnen er bij vrouwen meer oorzaken zijn.

■Hormonale veranderingen na een zwangerschap ■Hormonale veranderingen na  de overgang ■Een ijzertekort ■Problemen met de schildklier ■En ook bij  vrouwen een erfelijke aanleg

De effecten

Voor heel veel mannen kan haaruitval dezelfde psychologische uitwerking  hebben als bij vrouwen maar de maatschappij accepteert nu eenmaal kaalheid bij  mannen eerder als bij vrouwen. Een kale man valt niet op. Meer dan de helft  van de mannen heeft min of meer last van haaruitval. Van vrouwen is men het  niet gewend en het is in het straatbeeld ook niet zo te zien.

Lees ook
zonnebrand

Camouflage

Vrouwen zijn gewend met hun haar te spelen. Ze kunnen hun haaruitval veel  langer camoufleren als mannen. Zij kunnen bijvoorbeeld hoofddeksels, shawls  dragen of lang haar opsteken.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top