Now Reading
Wat je als vrouw over je lichaam moet weten

Wat je als vrouw over je lichaam moet weten

menopauze

Leen Steyaert doet oproep tot betere zorg tijdens de menopauze

Een op de drie vrouwen in de overgang beleeft een moeilijke tijd. Menopauzeconsulent Leen Steyaert (61) ontvangt hen dagelijks in haar praktijk. Ze schreef een boek over gewichtstoename tijdens de menopauze en doet een warme oproep tot betere zelfzorg én om de nieuwe lichaamsvormen te leren omarmen.
De menopauze is een intensieve periode waar elke vrouw mee te maken krijgt. Veel vrouwen worstelen dan ook met hun gewicht. De taille verdwijnt, er komen wat vetrolletjes bij en die bovenarmen zijn ook niet meer zo strak. Met Menokilo’s wil Leen Steyaert vrouwen innerlijke rust geven door informatie te bieden over hoe hun lichaam werkt en hoe hun gewicht en een goede gezondheid hand in hand gaan. Ze laat zien dat je met een gezonde levensstijl klachten kunt doen afnemen en zelfs doen verdwijnen. Belangrijk is dat je daarbij geen perfectie nastreeft, maar een aanvaardbaar gewicht voor jezelf kiest.
De expertise van Leen Steyaert leidt je door de boeiende wereld van de werking van je lichaam. ‘Minder eten en meer bewegen’ werkt niet tijdens de overgang. Er is zoveel meer dat aangepakt moet worden: je bloedsuikerspiegel, insulineresistentie en darmmicrobioom zijn de rode draden die het hele verhaal aan elkaar breien. Dit boek helpt je te begrijpen waarom je gewicht zo sterk kan veranderen en wat je hormonen met dit alles te maken hebben.
Over Leen Steyaert

Leen is een veelgevraagd spreker over thema’s die met de menopauze te maken hebben. Ze is orthomoleculair therapeut, menopauzeconsulent en borstweefseltherapeut. Ze is auteur van meerdere gezondheidsboeken (o.a. Stralend door de menopauze, Oerritme, Stop de rush! en Over borsten) die al tienduizenden vrouwen in Nederland en België hebben geïnspireerd om zelf hun gezondheid in handen te nemen.

Bron: Pelckmans

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top