Now Reading
Tips voor het kopen van een nieuw hoofdkussen

Tips voor het kopen van een nieuw hoofdkussen

hoofdkussen

Een goede nachtrust is belangrijk voor een energieke dag. ’s Nachts komen we tot rust en laden we ons lichaam weer op. Naast een goed bed met een fijne matras is ook uw hoofdkussen heel belangrijk. Wist u dat uw kussen regelmatig vervangen moet worden? Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een nieuw slaapkussen? Wij geven u een aantal tips.

Probeer een hoofdkussen uit

Het aanbod kussens is groot. Ieder lichaam is anders. Net als bij een matras moet een slaapkussen afgestemd worden op uw persoonlijke voorkeuren. De een wil graag een voorgevormd kussen terwijl de ander graag extra ondersteuning wil aan zijn of haar nek. Een van de belangrijkste tips is dat u een hoofdkussen moet uitproberen. Vooral bij beddenspeciaalzaken kunnen ze u een goed advies geven en krijgt u vaak de mogelijkheid om een kussen thuis uit te proberen. Na een aantal nachten krijgt u dan nog de mogelijkheid om het kussen om te ruilen voor een ander exemplaar. In de winkel kan het gekozen kussen heel lekker liggen maar eenmaal thuis kan dit natuurlijk een heel ander verhaal zijn. Probeer een hoofdkussen dus altijd uit.

Een hard of een zacht kussen

Wanneer u op een harde matras slaap heeft u vaak ook een hoog/dikker kussen nodig. De ligging van uw slaap houding is ook van invloed op het juiste kussen. Rug slapers hebben een hoger kussen nodig voor een goede ondersteuning aan de nek. Buikslapers hebben juist weer voordeel bij een dunner kussen zodat de ademhaling goed doorloopt. Bespreek uw wensen met een specialist en kies voor een variant die het beste bij uw wensen past.

Materialen

Dons/veren, synthetische vulling of schuim? Waar moet uw kussen mee gevuld zijn? Ieder materiaal heeft natuurlijk zijn eigen voor en nadelen. Zweet u veel of heeft u last van huisstofmijt? Wilt u een voorgevormd kussen of moet het kussen zich naar uw hoofd vormen? Bedenk goed welke vulling het beste bij uw wensen past en maak op basis daarvan een keuze.

Lees ook

Een hoofdkussen gaat tot 5 jaar mee. Het is niet gezegd dat u na 5 jaar direct uw kussen moet vervangen maar de kwaliteit van uw kussen wordt wel steeds minder.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top