Now Reading
Tips om met een verkoudheid de dag door te komen

Tips om met een verkoudheid de dag door te komen

verkoudheid

De natte en koude periode komt er weer aan. Veel mensen worden juist in deze periode verkouden. Verkouden, griep of corona het is allemaal net zo vervelend. Toch hoeft u met een verkoudheidje niet ziek thuis te blijven. Met deze tips komt u met een verkoudheid de dag door.

Wat is verkoudheid?

Een verkoudheid is een virus dat veroorzaakt wordt door bacteriën. Verkouden zijn gaat vaak gepaard met de symptomen: hoesten, hoofdpijn, een pijnlijke keel en een verstopte neus. Bij een verkoudheid raakt het slijmvlies in de neus, bijholten en keel geïnfecteerd. Verkouden zijn is vervelend maar gaat in de meeste gevallen vanzelf over. Het is niet nodig om een huisarts in te schakelen. Hoe lang u verkouden bent is per persoon verschillend. Gemiddeld bent u er wel een week zoet mee.

Tips om met een verkoudheid de dag door te komen

Een verkoudheid komt vaak uit het niets opzetten. Na een slechte nacht met uw mond open slapen en regelmatig uw neus moeten snuiten begint u al met een  1-0 achterstand. Maak een pas op de plaats, schrap uw niet belangrijke afspraken en neem rust. Uw lichaam moet aan het werk om de verkoudheid eruit te werken.

Hydrateer

Belangrijk is om voldoende te blijven drinken. Met een pijnlijke keel is drinken misschien niet het eerste waar u aan denkt toch is het heel belangrijk om uw vochtbalans op pijl te houden. Naast voldoende drinken moet u ook blijven eten. Kies voor makkelijk verteerbaar eten. Neem kleine happen en eet niet te veel. Een grote maaltijd kost tijd om te verwerken en uw lichaam is al druk met het wegwerken van die verkoudheid, probeer hier rekening mee te houden.

See Also
Ontstoken oog

Hygiëne en schone lucht

Net als bij Corona is persoonlijke hygiëne erg belangrijk.  Was uw handen regelmatig en probeer uw gezicht niet aan te raken. Ventileer de ruimtes en maak buiten een wandeling. Van frisse lucht knapt u op. Na een dag snotteren op tijd weer uw rust pakken en voldoende te slapen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top