Now Reading
Wat is een after dinner dip en hoe komt u er weer vanaf?

Wat is een after dinner dip en hoe komt u er weer vanaf?

after dinner dip

Een after dinner dip hebben we allemaal al wel eens mee gemaakt. Na een goede maaltijd denkt u er weer helemaal tegen aan te komen echter wordt u ineens helemaal futloos. U gaat liever een dutje doen dan sproten in de sportschool. Wat is een after dinner dip en hoe komt u er weer vanaf?

Zo ontstaat de dip

Het krijgen van een after dinner dip heeft alles te maken met uw bloedsuikerspiegel. Uw bloedsuikerspiegel bepaalt de hoeveelheid clucose in uw bloed. Glucose (bloedsuiker) is de energievoorziening in ons lichaam. We halen energie uit ons eten. Wanneer uw bloedsuikerspiegel in balans is heeft u voldoende energie en voelt u zich goed. Wanner uw suikerspiegel echter uit balans raakt kan het voorkomen dat u een dip krijg. Door te snel te eten en de verkeerde voedingsstoffen tot u te nemen heeft uw lichaam tijd nodig om weer in balans te komen. Zo ontstaat het gevoel van de after dinner dip, uw lichaam vraagt om tijd om uw blowsuikerspiegel weer in balans te brengen.

Wat kunt u doen tegen de after dinner dip?

Een dip wilt u natuurlijk het liefst voorkomen. Ik geef u een aantal tips om de after dinner dip zo veel mogelijk tegen te gaan. Kom in beweging en ga na het eten een stukje wandelen. Door uw lichaam in actie te zetten gaat de verwerking van het eten sneller. Eet niet te grote porties in een keer. Eet bewust en niet voor de televisie. Vermijd producten met snelle suikers, deze geven u kort veel energie maar de dip zal daarna alleen maar groter zijn.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top