Now Reading
Te warm? Top 3 beddengoed om koel te slapen

Te warm? Top 3 beddengoed om koel te slapen

In Nederland slaapt 60% van de mensen onder een donzen dekbed. Wie vaak wakker wordt van de hitte, huisstofmijt allergie of astma heeft, zal veel verlichting ervaren van het slapen onder een zijden dekbed. Ook vrouwen in de overgang vinden weer nachtrust onder zijde. Uit onderzoek blijkt dat zijde uitstekend helpt tegen nachtzweten en met gemak wint van dons, wol en katoen qua slaapcomfort. Goed slapen is de basis voor een gezond en fit leven. Het juiste bedlinnen voor uw persoonlijke wensen, vormt een belangrijk onderdeel.

Dit is de top 3 dekbedden die u verkoeling geven:

Nummer 1 in ‘koel’ slapen: Moerbei zijden dekbedden.

Zijde is een 100% natuurlijk product dat zeer geschikt is als u het ’s nachts te warm heeft: zijde houdt de temperatuur namelijk constant. Dit in tegenstelling tot wol en dons, welke een stuwende hitte geven. Dat resulteert in wakker worden in de loop van de nacht,omdat u het dan te warm krijgt. Vooral het feit dat zijde het vocht meteen weer naar buiten werkt en aan de lucht afgeeft, biedt uitkomst bij nachtelijk zweten en de opvliegers. Zijden dekbedden zijn ook geschikt bij huisstofmijt allergie en astma.

Zijde in vergelijking met andere dekbedden

Materiaal vochtopname statische
electriciteit
stofvatbaarheid Allergie risico warmte terug-winning
zijde ca.30% geen geen geen 88%
wol ca.16% sterk sterk ja 72%
dons ca. 8,5% zwak gemiddeld Geen in geval van Nomite.
Zonder Nomite: ja
75%
katoen ca. 8,5% geen sterk ja 60%
micro vezel ca. 2,5% sterk sterk geen 40%

Zijdespecialist Mirna Boomaerts van Silk Heaven: “Deze genoemde voordelen gelden bij moerbei zijde, niet te verwarren met wildzijde. Wildzijde is slechts afval van moerbei zijde en biedt nog nauwelijks de kenmerken van zijde. Met een zijden dekbed van Moerbei zijde, handgespreide lange vezels, koopt u kwaliteit. Een zijden dekbed kan volgens perscentrum Wonen een leven lang mee gaan. Aangezien u 1/3 van uw leven slaapt, is het een verstandige keuze om een dekbed en hoofdkussen te kiezen van hoge kwaliteit: Dekbedden en hoofdkussens die bij uw wensen passen.”

See Also
met het raam open slapen

Nummer 2 ‘koel’ slapen: Tencel matrasbeschermer-hoeslaken-in-1
Tencel® of lyocell is het tweede materiaal dat u veel verlichting geeft bij hitte en nachtzweten tijdens het slapen. Tencel® matrasbeschermers zijn gemaakt van een viscose van FSC gekweekt Eucalyptusboom hout. Tencel®, een Oostenrijks merk van lyocell textiel, kan 30% meer vocht opnemen dan katoen en is sterk warmte regulerend. De nieuwste uitvinding van Jeannette Vite, zijn matrasbeschermers met verkoelende microparels. Hierdoor blijft het hoeslaken langer koel aanvoelen dan een katoenen hoeslaken. Bekijk hier de video (onderaan de pagina waar u landt).

Nummer 3 ‘koel’ slapen: Bamboe dekbedden
Op de derde plaats zal ieder die last heeft van nachtzweten, verkoeling vinden bij een Bamboe Dekbed. Van natuurlijke bamboe stengels wordt een zacht, ventilerend, ademend, anti bacterieel en warmte regulerend viscose dekbed gemaakt. Bovendien zijn bamboe dekbedden geschikt bij huisstofmijt allergie, wasbaar en duurzaam geproduceerd.

Een nieuw dekbed kopen?
Laat u goed informeren en koop kwaliteit. Het is belangrijk voor uw gezondheid! Ga naar een specialist voor vrijblijvend, professioneel advies over een dekbed van zijde en andere natuurlijke materialen. Of Download nu jouw exemplaar van het gratis e-book van zijde expert Mirna van Silk Heaven: Alles wat je wilt weten over zijden dekbedden.

Dit bericht heeft 69.452 views

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top