Now Reading
Orchideeëntelers toveren alledaagse locaties om tot een orchideeënoase

Orchideeëntelers toveren alledaagse locaties om tot een orchideeënoase

Om te laten zien dat orchideeën elke plek bijzonder kunnen maken, laten Nederlandse orchideeëntelers vanaf vandaag op verrassende plekken in Amsterdam zien hoe veelzijdig de orchidee is. De komende dagen worden onder het motto ‘elke plek bijzonder’, alledaagse locaties in Amsterdam omgetoverd tot een bijzondere plek. Hiermee wil de Nederlandse orchideeënteler voorbijgangers, omwonenden en forensen inspireren deze plant als levend kunstwerk in huis te halen.

De actie is gistermorgen gestart bij de fietstunnel bij het WTC/Zuidplein en zal de komende drie dagen op verschillende plekken in onze hoofdstad opduiken. Waar en wanneer precies, is te volgen via Facebook.com/OrchidsInfo.

Wanneer je deze week ’s morgens in de buurt van Sloterdijk bent, de trein richting Hoofddorp neemt of reist met buslijn 21, kan het zomaar gebeuren dat je op een normaal gesproken alledaagse plek, een huiskamer gevuld met potorchideeën tegenkomt. Alle orchideeëntelers van Nederland hebben onder de noemer Art of Life, hun krachten gebundeld en willen met deze actie laten zien hoe de potorchidee elke plek bijzonder kan maken. De orchidee is immers een levend kunstwerk van de natuur, voor iedere huiskamer! Er bestaan maar liefst 25.000 orchideeënsoorten en de komende dagen zal een aantal hiervan de Amsterdamse straten opfleuren, waaronder de alom bekende Phalaenopsis, Vanda en Cambria-achtigen.

Een eigen orchideeënparadijs
Niet alleen alledaagse plekken in Amsterdam worden deze week bijzonder gemaakt met orchideeën, ook online nodigt Art of Life mensen uit te laten zien hoe bijzonder de orchidee is. Via www.elkeplekbijzonder.nl kan je een eigen foto van een orchidee uploaden of kiezen uit een archieffoto, deze met behulp van filters bewerken en vervolgens via jouw eigen Facebookpagina delen dan wel instellen als omslagfoto. De mooiste, origineelste of meest bijzondere foto maakt uiteindelijk kans op een eigen orchideeënparadijs. De winnaar wordt op vrijdagmiddag 7 juni 2013 bekendgemaakt via Facebook.com/OrchidsInfo.

See Also

Elke plek bijzonder
De met orchideeën gevulde huiskamer van Art of Life verplaatst zich van 3 juni t/m 6 juni door Amsterdam en omgeving.* Vanmorgen was het paradijs tot 9:30 uur te bezichtigen bij de fietstunnel bij het WTC/Zuidplein. De komende dagen duiken de orchideeën ook nog op in de buurt van Sloterdijk, Haarlemmerplein (Buslijn 21) en Station Hoofddorp. De exacte locaties en tijdstippen worden bekendgemaakt via Facebook.com/OrchidsInfo.

Voor meer informatie of om kans te maken op een eigen orchideeënarrangement kijk op www.elkeplekbijzonder.nl. Daarnaast is vanaf vandaag, dinsdag 4 juni, om 15:00 uur een videoverslag van deze actie te vinden op de Facebookpagina.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top