Now Reading
Kunt u stress herkennen?

Kunt u stress herkennen?

Stress herkennen

Heeft u de laatste tijd ineens vaker hoofdpijn of bent u erg moe? Het kan zijn dat dit symptomen zijn van stress maar weet u dit uit elkaar te halen? Stress herkennen is erg belangrijk er zijn veel nadelen voor uw gezondheid bij stress.

Welke klachten kunnen er ontstaan door stress?

Merkt u zelf nog niet zo dat u veel stress ervaart? Uw lichaam geeft dan al signalen af die u duidelijk kunnen maken dat het om stress gaat. Stress herkennen begint dus bij het na gaan van deze klachten. Het kan zijn dat u last heeft van een of meerdere klachten.

  • Moe en weinig energie hebben
  • Sneller emotioneel zijn dit kan boos, geïrriteerd zijn of sneller huilen
  • Vergeetachtig
  • Hoofdpijn
  • Problemen met slapen
  • Nek en rugklachten
  • Zich somber voelen

Grijp op tijd in

Herkent u toch een van bovenstaande klachten maar had u nog niet eerder opgemerkt dat het door stress komt? Loop dan even na of er toch niet iets speelt dan voor stress kan zorgen. Heeft u misschien een andere functie gekregen wat meer stress met zich mee brengt of speelt er iets in de familie af waar u niet lekker door kunt slapen? Loop dus na vanaf wanneer u ongeveer deze klachten ervaart en of er rond deze tijd een verandering is geweest.

See Also
echte kerstboom in huis

Hoe kunt u beter omgaan met stress

Het is erg belangrijk om te zoeken naar een manier om minder stress te krijgen. Wanneer u er met iemand over praat kan het veel opluchting geven en zal het de stress ook verlichten. Wat in de meeste gevallen ook erg belangrijk is is om overzicht te houden. In geval van werk financiën of zijn er gewoon veel dingen die nog moeten gebeuren. Maak eens een lijstje en probeer dit duidelijk op een rij te zetten. Probeer ook voldoende ontspanning op te zoeken door te gaan sporten, een warm bad te nemen of door een boek te lezen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top