Now Reading
Stijltips voor dames boven de 50+

Stijltips voor dames boven de 50+

Coco Chanel heeft het ooit al een keer gezegd – mode verandert maar stijl blijft. Stijl heeft namelijk met uw persoonlijkheid te maken, uw voorkeuren. Sommige vrouwen denken dat ze na 50 ineens niet meer ‘hip’ kunnen zijn, maar natuurlijk zijn we het daar totaal niet mee eens. Ook op wat oudere leeftijd is het mogelijk om altijd goed gekleed te gaan. En zoals men altijd al heeft verkondigd, 50 is natuurlijk het nieuwe 40. 

Er is mode voor tieners, jonge vrouwen, voor vrouwen met een maatje meer, maar natuurlijk is er ook mode voor dames boven de 50. Vandaar dat we vandaag een aantal tips geven voor vrouwen zodat ze zich ook modieus kunnen kleden wanneer ze de 50 gepasseerd zijn. 

Tip #1 – Kies de juiste kleuren

Ga voor kleuren die passen bij uw ogen, huid en haar. Zo ziet u er jonger, gezonder en beter uit. Zwart is niet altijd de juiste keuze en bij grijs haar passen nu eenmaal ander kleuren. Ga voor de spiegel staan en kijk welke kleur het beste bij u past. Vallen bepaalde oneffenheden of rimpeltjes meer op met een bepaalde kleur? Ziet u er door een fellere kleur misschien iets bleker uit? Dan is het verstandig om voor een andere kleur te gaan.

Tip #2 – Kies niet zozeer voor trends maar meer voor stijl

We hebben het al eerder gezegd, stijl is voor altijd en trends zijn er voor even. Laat de trends daarom ook gewoon links liggen. U hoeft niet altijd met de nieuwste mode mee te doen. Kies bijvoorbeeld voor iets wat u prettig vindt. Dat betekent echter niet dat u onopvallend of saai gekleed hoeft te gaan. Zo kunt u bijvoorbeeld kezen voor wat sportieve Nike schoenen of voor een cap van het Amerikaanse merk New Era. Zo zorgt u ervoor dat u toch altijd iets sportiever gekleed gaat zonder dat u daarvoor altijd de laatste trends hoeft te volgen.

See Also
Slapen met uw haren los of vast

Tip #3 – Ga voor kwaliteit als u iets koopt

Ga voor kwaliteit als u iets koopt

Kies voor stevigere stoffen in plaats van dat u kiest voor de wat mindere kwaliteit stoffen die elk rolletje of bobbeltje laten zien. Kies daarom ook altijd voor kleding die langer in model blijft en die u niet elk moment van de dag hoeft te strijken of anderzijds moet aanpassen. Het is niet mogelijk het beste uit uw figuur te halen als u kiest voor slobberige of kreukelige stoffen. Hetzelfde is trouwens ook waar voor elastische stoffen of glanzende stoffen. 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top