Now Reading
Digitale coach houdt thuiszitters fit tijdens corona

Digitale coach houdt thuiszitters fit tijdens corona

Een digitale coach moet thuiszitters fit en gezond houden tijdens de tweede coronagolf. De online buddy geeft persoonlijke begeleiding, voedingsadviezen en zet topsporter Mark Tuitert en personal celeb trainer Carlos Lens in om mensen van hun zitvlees af te krijgen.

Het is een initiatief van Salland Zorgverzekeringen uit Deventer en de Amsterdamse online sportschool Fitchannel. Zij willen hiermee voorkomen dat de coronakilo’s er weer aanvliegen tijdens de tweede golf.

Coronavirus

Het online programma is vanuit huis te volgen. “Dat maakt het voor veel mensen een stuk laagdrempeliger”, zegt initiatiefnemer Frank Johnson van de zorgverzekeraar. “Ze blijven in hun vertrouwde omgeving. Ook mensen die kwetsbaar zijn voor het coronavirus hoeven de deur niet uit. De groepssessies zorgen voor verbinding tussen de deelnemers, zodat ze elkaar kunnen blijven stimuleren.”

Gezellig

De digitale coach niet bedoeld als onverbiddelijke leermeester benadrukt Aart-Jan van Triest van de online sportschool. Het moet vooral leuk en gezellig zijn, zeker in deze vervelende tijd. Dertig minuten bewegen met topsporters als Mark Tuitert en Carlos Lens is echt een feestje. Net als het maken van heerlijke maaltijden onder leiding van diëtisten.”

See Also
thuis sporten

Klik hier voor een voorproefje.

Bron: Fitchannel
Foto: David Stegenga

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top