Now Reading
Hoe lang kunt u restjes eten bewaren in de koelkast?

Hoe lang kunt u restjes eten bewaren in de koelkast?

restjes eten

Eten weg gooien is zonde. Met de huidige supermarkt prijzen is het zeker verstandig om het maximale uit uw eten te halen en zo min mogelijk de vuilnisbak in te gooien. Restjes eten in bakjes doen en in de koelkast bewaren is de ideale oplossing om voedselverspilling tegen te gaan. Bij het bewaren van kliekjes in de koelkast kunt op drukke dagen snel een maaltijd opwarmen. Wissel koken en eten opwarmen met elkaar af. Hoelang kunt u restjes eten bewaren in de koelkast?

Bewaar restjes eten maximaal 2 dagen in de Koelkast

Het laatste wat u wilt is ziek worden van voedsel dat bedorven is. Een kliekje kunt u maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Staat het bakje met overgebleven eten na 2 dagen nog steeds in de koelkast? Dan kunt het beter weg gooien dan nog opeten. De juiste manier van het bewaren van een restje eten is door het eerst te laten afkoelen voor dat u het in een bakje in de koelkast zet. Verdeel het overgebleven eten in bakjes en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Zodra het voedsel is afgekoeld zet u het bakje in de koelkast, bij voorkeur binnen 2 uur. Geef bacteriƫn geen kans en ga verstandig om met uw restjes eten.

Kliekjes in vriezen

Wanneer het u niet lukt om binnen 2 dagen het overgebleven eten op te eten kunt u er ook voor kiezen om het eten in te vriezen. Een maaltijd in de vriezer blijft ongeveer 3 maanden goed. Bij het opwarmen van de maaltijden moet u er goed op letten dat het eten door en door verwarmd wordt. Zeker in de magnetron is het belangrijk om het eten goed door te roeren zodat alles warm wordt en bacteriƫn gedood worden.

See Also
Tips voor een gezonde borrelplank

Ga verstandig om met uw eten en plan van te voren wanneer u gaat koken en wanneer u restjes gaat eten. Door een goede planning te maken gaat u voedsel verspilling tegen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top