Now Reading
Herfst tip: De lekkerste manieren om peren te eten

Herfst tip: De lekkerste manieren om peren te eten

peren

De lekkerste en beste peren eet u in het najaar. Peren zijn sappig, zoet en veelzijdig. Er zijn heel veel verschillende manieren om van de vrucht te genieten. In deze blog ontdekt u de lekkerste manieren om peren te eten. Onze herfst tip.

Stoofperen

Stoofperen worden traditioneel gemaakt in het najaar. Het gerecht kent een lange geschiedenis en waarschijnlijk heeft u stoofperen ook al eens gegeten bij uw opa en oma. Er zijn verschillende soorten peren die geschikt zijn om te stoven, vraag hiervoor bij uw groente boer om advies. Stoofperen zijn wat harder van structuur en daarom juist geschikt om te stoven. Stoven doet u in een klein beetje sap zoals fruitsap of traditioneel met rode wijn.

Perentaart

Vergeet warme appeltaart uit de oven en maak een heerlijke perentaart. Een perentaart is een heerlijke herfst traktatie. Ga voor een lekker variant met bijvoorbeeld noten en karamel. Fijne bijkomstigheid uw huis ruikt heerlijk naar deze herfst traktatie.

Salade met peren

Niet alleen in de zomer maar ook in de herfst zijn salades erg lekker. Aan een salade met peer denkt u misschien niet zo snel maar toch is dit een lekkere optie. Combineer uw gesneden peer met veldsla, geroosterde noten en een vinaigrette. De salade is een heerlijk bijgerecht deze herfst.

See Also
zoete snacks

Peren en kaas

Het is misschien niet een voor de hand liggende combinatie maar peren en kaas gaan heel goed samen. Plakjes rijpe peer met geitenkaas of blauwe kaas. De zoetheid van de peer met de zoutigheid van de kaas zorgt voor een heerlijke smaakcombinatie.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top