Now Reading
Rek de leeftijd van je ogen door goede verzorging

Rek de leeftijd van je ogen door goede verzorging

Gebreken komen met de jaren zegt men wel eens. Dit is ook vaak zo, maar we kunnen er natuurlijk wel van alles aan doen om ons lichaam zo gezond mogelijk te houden. Gezonde voeding, regelmatig bewegen en voldoende rust zorgen voor een gezond lichaam en een gezonde geest!

Dit geldt overigens niet alleen voor uw lichaam, maar een gezonde levensstijl kan ook een positieve invloed hebben op uw ogen. Zo kunt zorgen voor een “verjonging” van uw ogen.

Hieronder een aantal tips waar u rekening mee kunt houden:

1. Zorg voor het juiste gebruik van uw lenzen: Maak ze regelmatig schoon, blijf niet te lang doorlopen met dezelfde lezen. Op deze manier kan er vuil in het oog terechtkomen en dit kan ook weer zorgen voor ontstekingen in het oog. Er zijn verschillende soorten lenzen dus kijk goed welke lenzen het best bij u passen, daglenzen, maandlenzen, harde of zachte lenzen. Wilt u zich oriënteren wat voor u het beste is kijk dan is bij de lenzen van Eyelens.nl

2. Laat je ogen niet te veel in contact komen met UV straling. Ook dit geldt eigenlijk voor het gehele lichaam, maar ook in grote maten voor de ogen. Wanneer uw oog regelmatig en langere tijd met UV straling in aanraking komt kan dit het netvlies beschadigen en dit kan de kans op oogziekte weer verhogen.

See Also
middag dutje

3. Zorg voor voldoende afwisseling: Veel mensen hebben een beroep waarbij ze hele dagen voor een beeldscherm zitten. Dit kan ook een slechte invloed hebben op uw ogen. Zorg dat u regelmatig even van uw werkplek afgaat, zodat de ogen niet de gehele dag op één punt moeten focussen. Ook kunnen ogen uitdrogen of geïrriteerd raken. Voldoende knipperen of eventueel het oog even spoelen met schoon water kunnen hierbij een uitkomst bieden.

Behandel uw ogen goed en zorg dat uw ogen fit en vitaal blijven!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top