Now Reading
Plan waarmee Nederland open kan

Plan waarmee Nederland open kan

Heeft u er nog geen vertrouwen in dat we uit de lockdown komen? Er is een plan gemaakt om dit toch waar de kunnen maken maar hoe zit dit plan er dan uit? Ze hebben een aantal doelstellingen wat ze willen bereiken en hoe zet dit kunnen halen.

Doelstellingen

 • Kwetsbare beter beschermen
  Ze willen een tijdelijke invulling van de ziektewet voor kwetsbare die niet thuis kunnen werken. Het inzetten van leegstaande hotels, vakantiehuizen en taxi’s op kwetsbare te vervoeren of op te vangen als dit nodig is.
 • Inrichten van veilige zones
  Ze willen strenge maatregelen hanteren op kwetsbare te beschermen. Zo kunnen zones bepaalde plekken zijn maar ook tijdstippen waarop iets wel of niet kan.
 • Na 1 maart weer open
  Vanaf 1 maart alles weer open, geen avondklok, winkel, onderwijs, horeca en cultuur weer open. Uiteraard testen bij klachten en wanneer het nodig is massaal snel testen. In dit scenario gaan mensen gewoon weer aan het werk, werken thuis of gaan tijdelijk in de ziektewet.
 • Slimme zorg
  Ook bij de zorg willen ze stappen zetten. Zo willen ze mensen in de zorg bij laten scholen zodat ze op de juiste afdeling bij kunnen springen. Ex- zorgverleners willen ze ook meer gebruik laten maken van het herintreden in de zorg.

Wat willen ze nu doen

Scholen open

Wat ze als eerst willen doen is om alle scholen, universiteiten en de kinderopvang per direct te openen. De jongeren hebben vrij weinig last van het corona virus maar kunnen deze wel overdragen. Op korte termijn kan dit voor risico zorgen bij de ouderen. Echter wanneer we naar het lange termijn kijken kunnen ze zorgen voor een hogere immuniteit en kan dit het virus bedwingen.

Inzetten van veiligheidszones

Een voorbeeld zal het wat duidelijker maken hoe de veiligheidszone er uit komt te zien. Zo kan een bioscoop een aantal dagen aangeven waarop het een veilige zone dag is. Op deze dag of dagen worden strikte maatregelen gehanteerd door afstand en mondkapje. Dit kan ook bij treinen gehanteerd worden door de voorste of achterste coupe een veilige zone te maken.

Na maart weer open

Ze willen nar 1 maart dat alles in Nederland weer open gaat en weer op start. De meeste kwetsbare zijn dan ook gevaccineerd en we vertrouwen er op dat er voldoende immuniteit opgebouwd wordt.

Wilt u meer informatie over dit plan, kijk dan op herstel.nl.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top