Now Reading
Ouderen zuiniger op mobiele telefoon

Ouderen zuiniger op mobiele telefoon

Ouderen zuiniger op mobiele telefoon

Uit onderzoek blijkt dat ouderen veel zuiniger zijn op hun mobiele telefoon dan jongeren. Ook wel logisch als we kijken naar het gebruik van hun mobiele telefoon. Verder valt het op dat voor gebruikers boven de 60 jaar geldt dat er nog steeds veel wordt teruggevallen op prepaid abonnement.

Schade telefoonssimyo
Meer dan de helft van de jongeren tussen de 16 en 20 jaar geeft aan wel eens schade aan zijn of haar telefoon heeft gehad. Voor ouderen ligt dit percentage een stuk lager, slechts een tiende van de vijftig-plussers schade aan het toestel heeft gehad.  Saillant detail, jongeren laten zes keer vaker hun toestel kapot vallen dan ouderen.

Er zijn verschillende schades mogelijk maar veruit de meeste schade wordt veroorzaakt door het vallen van de smartphone, waarbij het smartphone-scherm vaak als eerste kapot gaat.

Mannen versus vrouwen
Vrouwen hebben minder vaak schade aan hun telefoon. 38 procent van de mannen heeft wel eens schade aan de telefoon gehad, van de vrouwen is dit 36 procent. Vrouwen laten hun telefoon weer vaker in het water vallen dan mannen, 7 procent tegen nog geen 5 procent.
Opvallend is dat mannen twee keer zo vaak op hun toestel gaan zitten en deze net wat vaker op de grond laten vallen dan vrouwen, 12,6 procent ten opzichte van 9,3 procent van de vrouwen.

Verschil tussen smartphones
smartphoneHet scherm van de iPhone blijkt vaker verbrijzeld dan een telefoon van Samsung. 37 procent van alle iPhonebezitters heeft ooit het hele scherm laten vervangen. Bij Samsung bleek dit maar 28 procent te zijn. Vele laten hun iPhone repareren of zetten er zelf een nieuw scherm op, op het moment dat deze stuk is. Bij een Samsung gaat het zelf repareren een stuk lastiger.

Lees ook
huizenprijzen

Ouderen gaan voor prepaid
Naast het opvallende verschil in schade tussen mannen en vrouwen en merken, blijkt er nog een opvallend verschil te zijn bij het gebruik van de smartphone. Jongeren gebruikers sluiten vaker een telefoon abonnement zonder simkaart, een sim only. Ouderen kiezen vaker voor een prepaid abonnement omdat ze dan niet vast zitten aan een bepaald bedrag per maand.

Meer interesse in het hele onderzoek? De uitkomsten van het gehele onderzoek zijn hier te lezen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top