Now Reading
Nu nog beter in de tuin ontspannen

Nu nog beter in de tuin ontspannen

Vooral in het voor- en najaar is het zonnetje niet echt warm en kan er een windje staan waardoor het net te fris is om buiten te zitten. Zolang u in de tuin aan het werk bent is het lekker maar even lekker te zitten eigenlijk te koud. Dat is op te lossen met een windscherm of door in het hoekje bij de keukendeur te gaan zitten maar, laten we eerlijk zijn: eigenlijk is dat gewoon behelpen. Voor enkele honderden euro’s heeft u een terrasoverkapping waar met gemak een achtpersoons tuinset, inclusief barbecue, onder kan.

Transparante of dichte overkapping
Terras- of tuinoverkappingen zijn er in diverse materiaalsoorten en uitvoeringen. Hout, kunststof en aluminium zijn het meest populair alsmede dakplaten van isolatieglas of polycarbonaat. Traditionele daken zien we eigenlijk meer bij veranda’s en bij dakverlengingen van tuinhuizen. Zeker als er zich in het tuinhuis een hottub of sauna bevindt die voornamelijk ’s avonds gebruikt wordt is een shingel overkapping prettiger. Is het echter de bedoeling om juist van het winterzonnetje te kunnen genieten doet u er beter aan een terrasoverkapping met een glazen of polycarbonaten dak te laten plaatsen. 

Maak een echte tuinkamer
Door een overkapping aan een zonnige achtergevel te laten plaatsen, er zijpanelen en een glazen schuifdeur in te zetten creëert u een echte tuinkamer. Hierin is het heerlijk ontspannen zitten zonder dat u gestoord wordt door het geluid van de tv binnen. ’s Avonds lekker de deuren open, vuurtafeltje aan, wijntje erbij. Voor het mooiste resultaat legt u het best in de tuinkamer een andere bestrating dan buiten. Dit kan ook een terrasvlonder zijn die u simpelweg op de bestaande bestrating legt. Een optische scheidingslijn verhoogt namelijk het gezelligheidseffect. Met een comfortabele zitgroep, enkele orangerieplanten en wat leuke accessoires maakt u uw tuinkamer tenslotte helemaal af. 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top