Now Reading
Nederlandse vrouw gaat gebukt onder dagelijkse tijdstrijd

Nederlandse vrouw gaat gebukt onder dagelijkse tijdstrijd

Nederlandse vrouwen voeren een strijd om wat tijd voor zichzelf te creëren. Eén op de drie vrouwen heeft bijna dagelijks het gevoel dat ze te weinig tijd voor zichzelf heeft en dit geldt zelfs voor bijna de helft van de vrouwen jonger dan 39 jaar. Maar wat ze zich niet realiseren, is dat ze die tijd eigenlijk al hebben. Vrouwen zitten gemiddeld 5 uur per week in de auto, ruim de helft (57%) van hen brengt die tijd (voornamelijk) alleen door. Tijd die bij uitstek kan meetellen als me-time, tijd voor zichzelf. De meeste vrouwen ervaren hun autoritten echter nog niet als me-time. Dit was de uitkomst van een consumentenonderzoek dat SEAT onder ruim 750 vrouwen* heeft gehouden. Met de introductie van de Mii laat SEAT autorijders hun me-time (her)ontdekken.

Onderzoek door SEAT toont aan dat de Nederlandse vrouw gemiddeld 5 uur per week in de auto zit. Precies genoeg tijd om te voldoen aan hun wens van 5 uur per week extra tijd voor zichzelf. Het probleem schuilt in het feit dat de meeste vrouwen de tijd in de auto niet ervaren als tijd voor zichzelf. De focus ligt nog te vaak op de negatieve aspecten van het autorijden. Files zijn bijvoorbeeld voor 63% van de vrouwen een stressfactor. Verkeerd rijden of de weg niet kunnen vinden voorkomt rijplezier bij 60% van de vrouwelijke respondenten. Mannen kunnen in deze een inspiratie zijn voor vrouwen, 61% van de mannen ervaart autorijden als een moment van rust en ontspanning tegenover slechts 49% van de vrouwen.
Opvallend is dat er wel een solide basis ligt voor een ontspannen rit. Zo ervaart 69% van de ondervraagden een klein geluksmomentje als ze iets moois zien, zoals een fraai landschap. Andere emotionele opstekers zijn meezingen met muziek (47%), luisteren naar muziek (83%) of zelfs op het stuur meetrommelen (38%) op muziek.
Ard van den Eijnde, woordvoerder van SEAT: “Een belangrijke voorwaarde voor zo’n ‘momentje voor jezelf’ is zorgen dat je ontspannen achter het stuur zit en SEAT heeft de Mii voorzien van tal van features om dat te bewerkstellingen. De meest prominente daarvan is zonder twijfel City Safety Assist, een veiligheidssysteem dat in de stad bij snelheden tot zo’n 30 km/u als het ware over de schouder van de bestuurder meekijkt en de auto automatisch afremt wanneer er uit onverwachtse hoek gevaar dreigt.”

Samen met de bezoekers van de campagnewebsite zal SEAT diverse accessoires ontwikkelen die me-time in de auto kunnen versterken. Een aantal onderzoeksresultaten biedt al inspiratie voor dergelijke accessoires. Zo zien de ondervraagden bijvoorbeeld graag een knop voor rustgevende routes op het navigatiesysteem en kregen een massagestoel en speciale autorijdschoenen een eervolle vermelding.
* Onderzoek uitgevoerd in februari 2012 door PanelWizard Direct in opdracht van SEAT onder 1594 respondenten (mannen en vrouwen) vanaf 18 jaar met een rijbewijs.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top