Now Reading
Natuurlijke middelen om uw tanden witter te maken

Natuurlijke middelen om uw tanden witter te maken

Wilt u graag een stralende witte lach hebben? Het is natuurlijk belangrijk om uw tanden tweemaal daags te poetsen maar er zijn ook andere dingen waardoor ze nog witter en schoner zullen worden. Ik heb een aantal tips voor u op een rijtje gezet zodat u langer mooie witte tanden heeft.

Bakpoeder

In de meeste tandpasta zit al bakpoeder verwerkt. Het is namelijk een natuurlijke witmaker voor mooie tanden. Wanneer u graag wittere tanden zou willen kunt u uw tanden ook poetsen met enkel bakpoeder en een beetje water. U zult na een aantal keer merken dat de tanden een stuk lichter zijn.

Eet aardbeien en appels

In appels maar ook aardbeien zit appelzuur dat de tanden op een natuurlijke manier witter maakt. Houd dit echter niet te veel tegen uw tanden aan want door de suikers kan het glazuur weer beschadigen. Door ze gewoon te eten zult u al snel een mooi wit gebit hebben.

Vermeid koffie, balsamico en rode wijn

Er zijn een aantal producten waardoor er juist wat vlekjes kunnen ontstaan op uw tanden. De donkere kleur van koffie en balsamicoazijn maken uw tanden alleen maar grauwer terwijl dit niet de bedoeling is. Hetzelfde geldt voor rode wijn zelf uit de kleren is het er lastig uit te krijgen.

Je bent wat je eet

Hoe meer weet voedsel u eet hoe witter de tanden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan rijst, vis of kip, doordat ze een lichte kleur hebben kunnen ze de kleur van de tanden niet aan tasten. Veel kleur in eten kunt u daardoor beter mijden bijvoorbeeld bieten of wortels.

Zout water

Dit is niet bepaald lekker maar het werkt wel. Door met lauw zout water te spoelen verwijderd u te bacteriƫn in uw mond en bevorderd het de witte kleur van uw tanden. Zorg dat het zout opgelost is in het warme water en laat het door de mond spoelen.

Lees ook
statisch haar

Knapperig eten

Het beste is natuurlijk om vaak uw tanden te poetsen maar wanneer dit niet kan kunt u de maaltijd afsluiten met iets knapperig. Door bijvoorbeeld een appel, selderij, komkommer of popcorn te eten worden de tanden geschuurd en bacteriƫn verwijderd. Sluit dus eens af met een komkommersalade of kies in de avond voor popcorn in plaatst van chips.

Houd uw tanden mooi wit en sterk!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top