Now Reading
Gewoonten die uw tanden verpesten

Gewoonten die uw tanden verpesten

tanden

Al vanaf jongs af aan leren we dat we minimaal 2x per dag 2 minuten moeten tandenpoetsen. Naast het poetsen van uw gebit wordt er ook steeds meer geadviseerd om te flossen en te stoken. Eten en drinken is een aanslag op uw gebit toch zijn er ook nog een aantal andere gewoonten die onze tanden verpesten. Een aantal gewoonten die uw tanden verpesten op een rijtje.

Kauwen op ijs, potloden en pennen

Kauwen op ijs kan grote temperatuur verschillen geven in uw mond. Uw tanden kunnen door het grote verschil in temperatuur barsten of afbreken. Het kauwen op potloden en pennen is een gewoonte die mensen vaak ontwikkelen bij stress. Gedachteloos kauwen op voorwerpen kan uw gebit op den duur ernstige schade geven.

Tandenknarsen

Onbewust kunt u in uw slaap tandenknarsen. Tandenknarsen is niet iets waar u direct wat aan kunt doen. Door een speciaal plaatje die u bij de tandarts kunt laten maken zal de slijtage op uw gebit sterk afnemen. U moet het plaatje elke nacht dragen om uw gebit te beschermen.

Gebruik van tandenstokers of ragers

Aanvullend op uw poetsbeurt wordt het gebruik van tandenstokers of ragers geadviseerd. Het is belangrijk dat u het extra hulpmiddel goed gebruikt. Stokers kunnen afbrekers en ragers kunnen flink pijn doen bij verkeerd gebruik. Laat u adviseren door uw tandarts of mondhygiënist voor optimaal gebruik van de extra hulpmiddelen.

See Also
sterke nagels

Uw tanden gebruiken als gereedschap

Flessen open maken, zakjes scheuren of nagelbijten. Uw tanden zijn er niet voor gemaakt om als gereedschap in te zetten. Wees zuinig op uw gebit en gebruik flessenopeners, nagelscharen of een schaar om u te helpen verpakkingen op te maken.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top