Now Reading
De voor- en nadelen van elektrisch tandenpoetsen

De voor- en nadelen van elektrisch tandenpoetsen

voor- en nadelen van elektrisch tandenpoetsen

We leren al van jongs af aan dat we minimaal 2 keer per dag onze tanden moeten poetsen. De elektrische tandenborstel is inmiddels al een begrip in veel badkamers. Toch poetsen er ook nog veel mensen met een gewone tandenborstel. Wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van elektrisch tandenpoetsen?

De voordelen van elektrisch tandenpoetsen

Volgens tandartsen zijn er eigenlijk alleen maar voordelen aan elektrisch poetsen. Met elektrisch poetsen worden uw tanden schoner dan bij een gewone tandenborstel. Met elektrisch poetsen kunt u 2x zoveel tandplak verwijderen en komt u op plekjes waar de gewone tandenborstel niet bij kan. Vooral de tandenborstels met de ronde kop maken goed schoon. Doordat de kop van de tandenborstel kleiner is kunt gemakkelijker ook uw achterste kiezen schoonmaken. De elektrische tandenborstel maakt zelf al de schoonmaakbewegingen waardoor u zelf nog weinig hoeft te doen. Veel elektrische tandenborstels hebben daarnaast een ingebouwde timer, 2 minuten poetsen wordt een eitje.

De nadelen van elektrisch poetsen

Hoewel er heel veel voordelen zijn voor het elektrisch tandenpoetsen zijn er ook altijd wat nadelen. Mensen met gevoelige tanden kunnen elektrisch poetsen als vervelend of zelfs pijnlijk ervaren. Daarnaast maakt een elektrische tandenborstel lawaai wat ook vervelend kan zijn. De aanschaf van een elektrische tandenborstel is eens tuk duurder dan een gewone tandenborstel en ook de borstels van de elektrische tandenborstel moeten regelmatig vervangen worden, het blijft dus een investering. De elektrische tanden borstel moet ook regelmatig worden opgeladen. Een vaste plek met stroomaansluiting in de badkamer is dus een must en regelmatig opladen is ook nodig om elektrisch te kunnen blijven poetsen.

See Also
Oogfonds

De voor- en nadelen van elektrisch tandenpoetsen

De een zal voorkeur geven aan elektrisch poetsen de oude houdt het liever bij de hand tandenborstel. Ook het afwisselen tussen beide borstels is natuurlijk een optie. Vooral elke dag minimaal 2 keer, minimaal 2 minuten poetsen is het beste om uw gebit in top conditie te houden. Waarmee poetst u het liefst uw tanden?

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top