Now Reading
Diefstal preventie voor uw E-bike, wat kunt u doen?

Diefstal preventie voor uw E-bike, wat kunt u doen?

Wanneer u net een nieuwe E-bike heeft is het fijn om te weten dat deze goed beveiligd is. Deze fietsen zijn natuurlijk wat duurder en het zou zonde zijn als deze gestolen zou worden. Op de E-bike zelf zitten een aantal antidiefstal beveiligen maar ook u kunt hier extra maatregelen voor nemen.

Dit zit al op de E-bike

Sommige E-bikes hebben een uitneembare accu. Bij veel E-bikes is het zo dat ze alleen op de juiste accu werken. Wanneer u de accu verwijderd en de fiets wordt gestolen zullen de dieven dus niets hebben aan de fiets zonder de bijbehorende accu. Mocht u een E-bike aan willen schaffen kunt u dus het beste kiezen voor een exemplaar met een uitneembare accu. Uiteraard zijn de fietsen ook voorzien van een goed slot.

Noteer  gegevens

Wanneer u net een nieuwe fiets heeft is het handig om alle gegevens hiervan op te schrijven. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de fiets gestolen wordt maar wanneer u het niet  verwacht is het toch handig dat u de gegevens opgeschreven heeft. Noteer het merk, model en framenummer van de fiets en het is helemaal handig wanneer u een foto van uw fietst maakt. Wanneer er een gestolen fiets teruggevonden is kunt u zich met deze gegevens en de aankoopbon melden om uw fiets weer op te halen.

Extra beveiliging

Er zijn een aantal extra dingen waar u zelf op kunt letten. Zo kunt u uw fiets extra vast zetten met een kabelslot en zorg er voor dat de fiets altijd op slot staat. Wellicht heeft u uw fiets vaak in de tuin staan met de sleutel er nog in. Wanneer dit door iemand gezien wordt kan de fiets binnen enkele seconden gestolen worden. Mocht u onderweg zijn en de fiets ergens willen parkeren, zorg er voor dat dit goed in het zicht is. Wanneer iemand aan het rommelen is met uw fiets en de fiets wilt stelen is dit goed in het zicht en kunnen andere mensen ingrijpen als u niet in de buurt bent.

Gebruik een hangslot op de goede manier

Een hangslot maakt het stallen van een E-bike een stuk veiliger maar wanneer u dit niet goed ophangt kan de fiets nog steeds gestolen worden. Er wordt aangeraden om het hangslot op een hoog punt vast te maken. Wanneer deze op de grond ligt kan er vaak meer kracht gezet worden met een tang of kan het slot kapot geslagen worden met een steen. Wanneer het slot dus hoog hangt kunnen ze er niet goed bij en geen kracht zetten. Zorg er ook voor dat het hangslot ook echt hangt en dat het niet strak gespannen is.

Draag zelf een beetje bij aan de diefstalpreventie van uw E-bike.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top